وسایل مورد نیاز:
- سیب زمینی خلال شده
- دو عدد لیوان
- قاشق
- نمک
- آب |
|
مراحل انجام
| | | |
گام اول:
به مقدار مساوی داخل هر دو لیوان آب بریزید. | |
گام دوم:
به لیوان اول مقداری نمک اضافه کنید. | |
گام سوم:
آب را خوب هم بزنید تا نمک در آن حل شود. | |
گام چهارم:
سه خلال از سیب زمینی را در آب نمک و سه خلال دیگر در آب معمولی بریزید. | |
گام پنجم:
بعد از گذشت 5دقیقه یک سیب زمینی از لیوان آب خارج کنید و سعی کنید آن را خم کنید.با کمی تلاش سیب زمینی به دو قسمت تقسیم می شود. | |
همین کار را با سیب زمینی که داخل آب نمک بود انجام دهید.سیب زمینی نمی شکند.
| |
|
در فرایند اسمز اب همیشه از محیطی با غلظت نمک کمتر به محیطی که نمک غلظت بیشتری دارد جابجا می شود.در این ازمایش اب نمک درون لیوان غلظت بیشتری نسبت به اب درون سیب زمینی دارد.بنابراین اب درون سیب زمینی به محیط غلیظ تر یعنی اب نمک جابجا میشود.در نتیجه پس از خارج شدن اب سیب زمینی.سیب زمینی ها نرم قابل انعطاف و وارفته می شوند.