|
| ::{FANCYTABLE(border=0)} | | ::{FANCYTABLE(border=0)} |
| ~W:400 ~|~ ~W:300~ |~| | | ~W:400 ~|~ ~W:300~ |~| |
| {PRODUCTINFO(productCode=1000000114423)} | | {PRODUCTINFO(productCode=1000000114423)} |
- | {PRODUCTINFO} ~|~ {picture imageId="19732" width=500 link=magnify} |
+ | {PRODUCTINFO} ~|~ {picture imageId="19732" width=500 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| @#20:توضیحات#@ | | @#20:توضیحات#@ |
| با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با | | با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با |
| ساخت مواد خمیری و ژل مانند انجام دهید. داخل محصول تمام مواد و ابزاری | | ساخت مواد خمیری و ژل مانند انجام دهید. داخل محصول تمام مواد و ابزاری |
| که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول لازم است را در | | که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول لازم است را در |
| اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است :1- آزمایش ژل کثیف | | اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است :1- آزمایش ژل کثیف |
| کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست | | کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست |
| کنید. 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک | | کنید. 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک |
| خواهید پرداخت . 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام | | خواهید پرداخت . 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام |
| Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد . 4- آزمایش ساخت | | Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد . 4- آزمایش ساخت |
| پنیر: در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید. 5- آزمایش | | پنیر: در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید. 5- آزمایش |
| خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید ! | | خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید ! |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:محتویات#@ | | @#20:محتویات#@ |
| - دفترچه راهنمای رنگی و تصویری | | - دفترچه راهنمای رنگی و تصویری |
| - چسب مایع ( PVA Glue ) | | - چسب مایع ( PVA Glue ) |
| - دو عدد لوله آزمایشگاهی | | - دو عدد لوله آزمایشگاهی |
| - پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی | | - پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی |
| - ظرف ساخت محلول و قاشق | | - ظرف ساخت محلول و قاشق |
| - قطره چکان | | - قطره چکان |
| - قیف | | - قیف |
| - بوراکس(گونه ای ماده معدنی مانند نمک ) | | - بوراکس(گونه ای ماده معدنی مانند نمک ) |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:مبانی اموزشی#@ | | @#20:مبانی اموزشی#@ |
| - آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی | | - آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی |
| - آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف | | - آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19733" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19735" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19734" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19733" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19735" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19734" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| __قوانین پایهای که باید حین انجام آزمایشها رعایت نمایید__ | | __قوانین پایهای که باید حین انجام آزمایشها رعایت نمایید__ |
| 1- خارج کردن پودر از بستهبندی: برای خارج کردن پودر از بستهبندی آن، از | | 1- خارج کردن پودر از بستهبندی: برای خارج کردن پودر از بستهبندی آن، از |
| قاشق اندازهگیری استفاده کنید.2-استفاده ازلولههای آزمایش: اگردرآزمایشی | | قاشق اندازهگیری استفاده کنید.2-استفاده ازلولههای آزمایش: اگردرآزمایشی |
| از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لولههای آزمایش بریزید | | از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لولههای آزمایش بریزید |
| مراقب باشیدکه بیش ازحد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن | | مراقب باشیدکه بیش ازحد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن |
| لوله مایع درون آن سرریز شود.) | | لوله مایع درون آن سرریز شود.) |
| __شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار میگیرند__ | | __شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار میگیرند__ |
| پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آنها استفاده کردهاید | | پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آنها استفاده کردهاید |
| را بشویید.1- از آب و یک محصول پاککننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش | | را بشویید.1- از آب و یک محصول پاککننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش |
| استفاده کنید.2- دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید. | | استفاده کنید.2- دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید. |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:آزمایش ماده لزج#@ | | @#20:آزمایش ماده لزج#@ |
| لوازم مورد نیاز: | | لوازم مورد نیاز: |
| __1-__لیوان آزمایشگاه__2- __لوله آزمایش | | __1-__لیوان آزمایشگاه__2- __لوله آزمایش |
| __3-__قاشق اندازهگیری __4-__بوراکس | | __3-__قاشق اندازهگیری __4-__بوراکس |
| __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع | | __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع |
| __1-__ چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به | | __1-__ چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به |
| خط 20 میلیلیتر برسد.تمام ظروف خود رابامایع ظرفشویی به خوبی بشویید . | | خط 20 میلیلیتر برسد.تمام ظروف خود رابامایع ظرفشویی به خوبی بشویید . |
| سپس با محلول ضدعفونی کننده و پنبه آن را دوباره تمییز و خشک کنید . | | سپس با محلول ضدعفونی کننده و پنبه آن را دوباره تمییز و خشک کنید . |
| ( حتی داخل سرنگ را هم با جدا کردن اهرم فشاردهنده آن تمییز کنید) | | ( حتی داخل سرنگ را هم با جدا کردن اهرم فشاردهنده آن تمییز کنید) |
| __2-__یک قاشق ژلاتین و دو قاشق ازآب سبزیجات خودراداخل لیوان آزمایشگاهی | | __2-__یک قاشق ژلاتین و دو قاشق ازآب سبزیجات خودراداخل لیوان آزمایشگاهی |
| بریزید . | | بریزید . |
| ~|~ | | ~|~ |
| __روشهای مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازهگیری :__ | | __روشهای مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازهگیری :__ |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19723" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19724" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19725" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19723" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19724" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19725" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| __3-__ به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کردهاید آب اضافه کنید تا به خط 10 | | __3-__ به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کردهاید آب اضافه کنید تا به خط 10 |
| میلیلیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط | | میلیلیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط |
| شوند.__4 - __از لوله آزمایش باقیمانده برای اندازهگیری 20 میلیلیترآب استفاده کنید. | | شوند.__4 - __از لوله آزمایش باقیمانده برای اندازهگیری 20 میلیلیترآب استفاده کنید. |
| این مقدارآب را در لیوان حاوی چسب الکل پولیوینیل مایع که درمرحله 1 آماده کرده | | این مقدارآب را در لیوان حاوی چسب الکل پولیوینیل مایع که درمرحله 1 آماده کرده |
| بودید بریزید.5-لوله آزمایشی که از مرحله 3 آماده کردهاید را در لیوانی که در مرحله 4 | | بودید بریزید.5-لوله آزمایشی که از مرحله 3 آماده کردهاید را در لیوانی که در مرحله 4 |
| آماده کردهاید بریزید و آن را با قاشق اندازهگیری بهم بزنید. | | آماده کردهاید بریزید و آن را با قاشق اندازهگیری بهم بزنید. |
| ~|~ | | ~|~ |
| __بیایید آزمایش کنیم:__ | | __بیایید آزمایش کنیم:__ |
| __1- __فهرستی از همه انواع چسبهایی که میتوانید در خانهتان پیدا کنید تهیه کنید. | | __1- __فهرستی از همه انواع چسبهایی که میتوانید در خانهتان پیدا کنید تهیه کنید. |
| __هشدار:__ | | __هشدار:__ |
| درحین جستجو به دنبال انواع مختلف چسب، بچههای خردسال باید با یک سرپرست | | درحین جستجو به دنبال انواع مختلف چسب، بچههای خردسال باید با یک سرپرست |
| همراهی شوند. در زمان انجام آزمایشها به بچههای خردسال اجازه استفاده از مواد | | همراهی شوند. در زمان انجام آزمایشها به بچههای خردسال اجازه استفاده از مواد |
| خطرناک را ندهید (نظیر تمیزکنندههای مبتنی بر کلر یا سفیدکننده). | | خطرناک را ندهید (نظیر تمیزکنندههای مبتنی بر کلر یا سفیدکننده). |
- | __2-__ ازدستورکاری که درصفحات 4 و 5 نشان داده شده است برای اجرای آزمایش پیروی کنید. __3- __برای دستهبندی موادی که امتحان مکنید یک نمودارتهیه کنید که درآن موادی که میتوان برای ساخت ماده لزج استفاده کرد و موادی که نمیتوان تفکیک بشوند. |
+ | __2-__ ازدستورکاری که درصفحات 4 و 5 نشان داده شده است برای اجرای آزمایش پیروی />کنید.__3- __برای دستهبندی موادی که امتحان میکنید یک نمودارتهیه کنید که درآن موادی که میتوان برای ساخت ماده لزج استفاده کرد و موادی که نمیتوان تفکیک بشوند. |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:آزمایش توپ شیطونک#@ | | @#20:آزمایش توپ شیطونک#@ |
- | آزمایش ماده لزج چطورپیش رفت؟من پیشنهاد میکنم این آزمایش را با پودر لباسشویی امتحان کنید! حالا بیایید با هم ببینیم که زمانی که از نمک بجای بوراکس استفاده کنیم چه اتفاقی میافتد. |
+ | آزمایش ماده لزج چطورپیش رفت؟من پیشنهاد میکنم این آزمایش را با پودر لباسشویی امتحان کنید! حالا بیایید با هم ببینیم که زمانی که از نمک بجای بوراکس استفاده کنیم چه اتفاقی میافتد. |
| __لوازم مورد نیاز:__ __1-__لیوان آزمایشگاه __2-__لوله آزمایش __3-__قاشق اندازهگیری | | __لوازم مورد نیاز:__ __1-__لیوان آزمایشگاه __2-__لوله آزمایش __3-__قاشق اندازهگیری |
| __4-__نمک __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع | | __4-__نمک __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع |
- | __1 - __با توجه به درجات اندازهگیری، لیوان آزمایش را با 20 میلیلیتر چسب مایع (چسب الکل پولیوینیل) پر کنید.__2 - __با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری، 5 قاشق سرپرنمک به داخل لیوان آزمایش بریزید. __3 - __با سرعت محتویات لیوان را بهم بزنید تا حبههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کنند. حبهها را از داخل لیوان جمعآوری کرده و با فشردن آنها به یکدیگر یک گوی درست کنید. اگر حبهای تشکیل نشد 1 یا 2 قاشق سر پر دیگر نمک به داخل لیوان اضافه کنید.ماده بدست آمده را بر روی میز نگه داشته، بیاندازید و ببینید چه اتفاقی رخ میدهد! این بار بجای ماده لزج ، توپ شیطونک درست کردید! همانطور که خودتان هم میتوانید ببینید، در این آزمایش رمز کار در نمک نهفته است. |
+ | __1 - __با توجه به درجات اندازهگیری، لیوان آزمایش را با 20 میلیلیتر چسب مایع />(چسب الکل پولیوینیل)پر کنید.__2 - __با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری، />5 قاشق سرپرنمک به داخل لیوان آزمایش بریزید.__3 - __با سرعت محتویات لیوان />را بهم بزنید تا حبههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کنند.حبهها را ازداخل لیوان />جمعآوری کرده و با فشردن آنها به یکدیگر یک گوی درست کنید. اگر حبهای تشکیل />نشد1 یا 2 قاشق سر پر دیگر نمک به داخل لیوان اضافه کنید.ماده بدست آمده را بر روی میز نگه داشته،بیاندازید و ببینید چه اتفاقی رخ میدهد! این بار بجای ماده لزج ، توپ شیطونک درست کردید!همانطور که خودتان هم میتوانید ببینید، در این آزمایش رمز کار در نمک نهفته است. |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19726" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19727" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19728" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19726" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19727" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19728" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| @#20:آزمایش دیلاتنسی#@ | | @#20:آزمایش دیلاتنسی#@ |
| تا بحال در مورد پدیدهای به نام دیلاتنسی چیزی شنیدهاید؟ در آزمایش بعدی | | تا بحال در مورد پدیدهای به نام دیلاتنسی چیزی شنیدهاید؟ در آزمایش بعدی |
| قصد داریم مادهای درست کنیم که از طریق آن میتوانیم مستقیما به چیستی | | قصد داریم مادهای درست کنیم که از طریق آن میتوانیم مستقیما به چیستی |
| این پدیده پی ببریم. | | این پدیده پی ببریم. |
| __لوازم مورد نیاز :____1-__لیوان آزمایش __2-__قاشق اندازهگیری | | __لوازم مورد نیاز :____1-__لیوان آزمایش __2-__قاشق اندازهگیری |
| __3-__نشاسته معمولی یا نشاسته ذرت | | __3-__نشاسته معمولی یا نشاسته ذرت |
| __1 -__ مقدار 20 میلیلیتر آب به داخل لیوان آزمایش بریزید. | | __1 -__ مقدار 20 میلیلیتر آب به داخل لیوان آزمایش بریزید. |
| __2 -__ با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری به مقدار 10 قاشق سر پر | | __2 -__ با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری به مقدار 10 قاشق سر پر |
| (یا تقریبا 24 گرم) نشاسته به داخل لیوان بریزید. | | (یا تقریبا 24 گرم) نشاسته به داخل لیوان بریزید. |
| __3 -__ محتویات لیوان را به خوبی هم بزنید. | | __3 -__ محتویات لیوان را به خوبی هم بزنید. |
| خواهید دید که رنگ آب سفید میشود . قاشق اندازهگیری را بردارید و سعی کنید | | خواهید دید که رنگ آب سفید میشود . قاشق اندازهگیری را بردارید و سعی کنید |
| مقداری از ایـن مایع را بـا قاشق بردارید . زمانی که این کار را سریع انجام میدهید | | مقداری از ایـن مایع را بـا قاشق بردارید . زمانی که این کار را سریع انجام میدهید |
| با زمانی که به آهستگی انجام میدهید آیا متوجه تفاوتی میشوید ؟ زمانی که به | | با زمانی که به آهستگی انجام میدهید آیا متوجه تفاوتی میشوید ؟ زمانی که به |
| آهستگی با قاشق برمیدارم اتفاق بخصوصی نمیافتد،اما وقتی به سرعت ایـن کار | | آهستگی با قاشق برمیدارم اتفاق بخصوصی نمیافتد،اما وقتی به سرعت ایـن کار |
| راانجام میدهم مایع به قاشق و خودش میچسبد،انگارکه تبدیل به یک حباب بزرگ | | راانجام میدهم مایع به قاشق و خودش میچسبد،انگارکه تبدیل به یک حباب بزرگ |
| میشود! | | میشود! |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:آزمایش پنیر#@ | | @#20:آزمایش پنیر#@ |
| درست کردن پنیر در اتاق خودتان ، با جادوی شیمی، کار سختی نیست! بیاین آزمایش کنیم! | | درست کردن پنیر در اتاق خودتان ، با جادوی شیمی، کار سختی نیست! بیاین آزمایش کنیم! |
| __لوازم مورد نیاز :____1-__لیوان آزمایشگاه__2-__قاشق اندازهگیری | | __لوازم مورد نیاز :____1-__لیوان آزمایشگاه__2-__قاشق اندازهگیری |
| __3- __لوله آزمایش __4-__یک لباس تمیز __5-__شیر __6-__سرکه یا آب لیمو | | __3- __لوله آزمایش __4-__یک لباس تمیز __5-__شیر __6-__سرکه یا آب لیمو |
| __1- __مقدار 40 میلیلیتر شیر را در یکی از لیوانهای آزمایش بریزید و سپس به مدت حدودا | | __1- __مقدار 40 میلیلیتر شیر را در یکی از لیوانهای آزمایش بریزید و سپس به مدت حدودا |
| 40 ثانیه در یک مایکروویو 600 وات گرم کنید. مراقب باشید که شیر آنقدری گرم نشود که | | 40 ثانیه در یک مایکروویو 600 وات گرم کنید. مراقب باشید که شیر آنقدری گرم نشود که |
| به جوش آید.__2-__ با دقت 10 میلیلیتر سرکه (یا آب لیمو) به صورت کم کم به لیوان آزمایش | | به جوش آید.__2-__ با دقت 10 میلیلیتر سرکه (یا آب لیمو) به صورت کم کم به لیوان آزمایش |
| اضافه کنید. محتویات لیوان را کاملا هم بزنید. لیوان آزمایش دراین مرحله به مقدار زیادی | | اضافه کنید. محتویات لیوان را کاملا هم بزنید. لیوان آزمایش دراین مرحله به مقدار زیادی |
| داغ میشود پس دور آن را با یک دستمال بپوشانید تا بتوانیددرحین هم زدن آنرا نگه دارید | | داغ میشود پس دور آن را با یک دستمال بپوشانید تا بتوانیددرحین هم زدن آنرا نگه دارید |
| __3-__زمانیکه تکههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کردند،شیر را از طریق یک پارچه تمیز | | __3-__زمانیکه تکههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کردند،شیر را از طریق یک پارچه تمیز |
| پالایش کنید. | | پالایش کنید. |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:آزمایش خنثیسازی#@ | | @#20:آزمایش خنثیسازی#@ |
- | این آزمایش آخر میتواند بسیار خطرناک باشد، پس در حین انجام آن با دقت بسیار عمل کنید. |
+ | این آزمایش آخر میتواند بسیار خطرناک باشد، پس در حین انجام آن با دقت بسیار عمل کنید. |
| __لوازم مورد نیاز:__1- لیوان آزمایشگاه __2- __لوله آزمایش __3-__جوش شیرین | | __لوازم مورد نیاز:__1- لیوان آزمایشگاه __2- __لوله آزمایش __3-__جوش شیرین |
| __4-__سرکه یا لیمو ترش __5- __قیف | | __4-__سرکه یا لیمو ترش __5- __قیف |
- | __1- __مقدار 1 قاشق سرپر (با استفاده از قاشق اندازهگیری) از جوش شیرین را در یک لوله آزمایش بریزید. لوله آزمایش را تا علامت 5 میلیلیتر پر آب کنید و اجازه دهید تا پودر کاملا در آن حل شود. با کمک قیف میتوانید راحتتر و بدون سر ریز شدن آب را اضافه کنید. __2-__لوله آزمایش دیگر را تا علامت 15 میلیلیتر با سرکه پر کنید. __3-__محتویات لولههای آزمایش را به طور همزمان درلیوان آزمایش بریزید.دقت کنید که هیچ چیز به بیرون نریزد! |
+ | __1- __مقدار 1 قاشق سرپر (با استفاده از قاشق اندازهگیری) از جوش شیرین را در یک لوله آزمایش بریزید. لوله آزمایش را تا علامت 5 میلیلیتر پر آب کنید و اجازه دهید تا پودر کاملا در آن حل شود.با کمک قیف میتوانید راحتتر و بدون سر ریز شدن آب را اضافه کنید.__2-__لوله آزمایش دیگر را تا علامت 15 میلیلیتر با سرکه پر کنید. __3-__محتویات لولههای آزمایش را به طور همزمان درلیوان آزمایش بریزید.دقت کنید />که هیچ چیز به بیرون نریزد! |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19729" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19730" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19731" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19729" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19730" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19731" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
- | __6__ این مله ، ا سی1 کاری نداته بید و گاری تنها حاوی ژلاتین ای باید . ما لول های ی 2 ی 3 و سی 4 ر ی را با یک و مد یی که ی از این نا دیم و ماده کره ای ( ماند و کاک یا د گنم آ گش ... ) ر کید . برای این کا ازاتهای اش آزمایشگی ک یمه یرکچکتی دا اتفاه کنی. |
+ | @#20:منی علمی#@ __این آزمیه یمیایی یا چ هستند؟__ />آزمایش، فرآیندی علمی ات که بی مای یک نظریه یا اثبات یک اقعی انام میگیرد. زمایهای یییی به منظور بررسی یگیهای ود می />و میگیرند و همچنین همین این ک ه واکهی یمیایی دررتبا با این واد یتون اف بیاف.در این کی ، نج آایش یمیایی ختلف />عرفی یشوندکه برای انجام نها ازولههای آزایش،یوان مخصوص آزمایش سایر وازم تداول در رشته شیمی ره وهی گرت. ناوین این مایا به شرح زی است : |
| ~|~ | | ~|~ |
| + | __ماده لزج:__ |
| + | چسب مایع حاوی یک پلاستیک محلول به نام الکل پولیوینیل است. زمانی که |
| + | محلول حاوی بوراکس به چسب اضافه میشود، بوراکس ذرات الکل پولیوینیل |
| + | را به یکدیگر متصل میکند . ماده چسبناکی که در این آزمایش درست شد در |
| + | انگلیسی slime نام دارد. این آزمایش با هر چسبی که حاوی الکل پولیوینیل |
| + | باشد قابل اجرا است. انواع چسبهای موجود در خانه خود را امتحان کنید و |
| + | ببینید آیا با آنها هم میتوانید این ماده لزج را درست کنید! |
| + | ~|~ |
| + | __پدیده salting out:__ |
| + | همانطور که در بالا توضیح داده شد، چسب مایع حاوی الکل پولیوینیل بود. |
| + | زمانی که نمک به چسب الکل پولیوینیل اضافه میشود، به آن نفوذ کرده، و |
| + | فضای بین قطعات الکل پولیوینیل رااشغال میکند.سپس،زمـانـی که قطعات |
| + | الکل پولیوینیل جانشین شـدنـد، بـا یکدیگر متحد شده و سفت میشوند . به |
| + | این پدیده درانگلیسی salting out گفته میشودکه به لحاظ مکانیسم شیمیایی |
| + | از اساس با آنچه که در آزمایش ماده لزج مشاهده کردیم متفاوت است. پدیده |
| + | salting out در فرآیندهای غذاسازی بخصوصی هم قابل مشاهده است. برای |
| + | مثال، در درست کردن توفو، مادهای بـه نـام سولفات کلسیم به شیر سویا اضافه |
| + | میشود. سولفات کلسیم همان نقش نمک را بازی میکند و پدیده salting out |
| + | موجب سفت شدن شیر سویا و بدست آمدن توفو میشود.( توفو : غذایی است |
| + | که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. ) |
| + | |~| |
| + | {picture imageId="19736" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19737" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19738" width=300 link=magnify} |
- | __7__- پیش از بستن دوباره درب ظرف کشت باکتری و سفت شدن | |
- | ژلاتین ها ، سلول های سی 1 و سی 2 و سی 3 را با انتهای کوچک | |
- | قاشق آزمایشگاهی ، هم بزنید . | |
- | ~|~ | |
- | __8__- دب ر را بگارید هم خیلی کی و مکم نکنید . بعد از اینکه اتین ها نک شدند و هیچ بخاری وی لول های رف ود ندات، رب ر را محک و کیپ کنید .آماده سازی بای انام آزمایشا انام د . الا ه اام آزمایشا متلف بدازیم! |
+ | />{FANCYTABLE} {FANCYTABLE(border=0)} __پدیه دیلاتنسی:__ این پدیده زمانی قابل ماهده است که مقدار زیادی از ذرات ح ناشدنی در مقداری مایع با یکدیگ ترکیب شوند. مواد دیلاتنت به نحوی همچون جامدات رفتار میکنند. اما، در طبیعت خود مایع باقی میمانند. زمانی که سعی میکنید با انگشت خود مایعات دیلاتنت را هم بزنید، میان زمانی که به سرعت ای کار را انجام می دهید و زمنی که به آهستگی انجام میدهید تفاوتی را در بافت آن احساس میکنید. />__چه چیز موجب وقوع دیلاتنسی میشود؟__ زمانی که مقدار زیادی نشاسته در آب حل میشود، آب بوسیله ذرات نشاسته بسیار غلیظ میشود.ارای آب را به آهستگی با قاشق هم بزنید متوجه تفاوتی رآن نمیشوید. بـه این خاطر که ذرات نشاسته همراه با آب حرکت میکنند. اما اگر آب را خیلی سریع هم بزنید، فقط آب می تواند همسرعت با قاشق حرکت کند،درحـالـی ه ذرات شاسته />عقب میمانند. در این ورت، در فضایی که ب خالی میکند .به خاطر لحظهای که طول میکشد تاذرات نشاسته به پشت آن برسند.مایع ملا مشابه جامدات رفتارمیکند. /> ~|~ __نیتان چطور درست شد ؟__ زمانی که ه شیر ناه میکنیم ن را به صورت یک مع سفید رنگ میبینیم. اما شیر در وقع بیرنگ است. به ین خاطر آ را سفید میبینیم که شیر حاوی ذرات ریزی است ک />نور را منعکس میکنند. این ذرات از پروتئینی تشکیل شدهاند که زمانی که دما بالا برود یـادرمعرض یـک چیز ترش قراربگیرند با هم به صورت تودهای درمیآیند و سفت میشوند. این خاصیت در درست کردن پنیر روستایی مورد استفاده قرار میگیرد. ~|~ __خنثیسازی:__ این آزمایش نوعی از واکنشهای شیمیایی به نم خنثیسازی را نان میدهد. این آزمایش ویژه ا این وقعیت سر منشاء میگیرد که سرکه و جوش شیرین از جهت طبیعت شیمیایی کملا ضد یکدیگر هستند. رکه یک اسید و جوش شیرین یک باز (قلیایی) ست.زمانی که />اسید از با یکدیگر ترکیب میشوند، همانطور که در این آزمایش دیدیم،الب موب یک واکنش شیمیایی میشودکه منجربه تولید گازوکف میشود.خنثیسازی ب ین اتفاق ودیگر واکنشهایی که در زمان ترکیب اسید و باز صورت میگیرند؛ اشاره دارد. |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19551" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19552" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19553" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19739" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19740" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19741" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| @#20:محصولات مشابه#@ | | @#20:محصولات مشابه#@ |
| ((کیت ساخت رعد الکتریکی)) | | ((کیت ساخت رعد الکتریکی)) |
| ((کیت آزمایش خطای دید)) | | ((کیت آزمایش خطای دید)) |