نام کاربر
رمز ورود
برو انصراف

آخرین مطالب انجمن

1) آینده من - انگیزه دادن به کودکان
2) آینده من - ۵ راه برای تشویق کودکان به نوآوری
3) عمومی - راهنمایی
4) عمومی - نحوه ثبت سفارش به چه صورت می باشد؟ (از طریق تماس با ما)
5) زیست شناسی - شامپانزه‌ها برای استفاده از ابزارها نیازی به آموزش ندارند
6) زیست شناسی - اگر سوسک ها نباشند چه خواهد شد
7) باشگاه رباتیک - خلاق نباشید (1)
8) باشگاه رباتیک - کارگاه طراحی ربات
9) کشاورزی - آموزش باغبانی فقط در 5 دقیقه:)
10) کشاورزی - اصول اولیه کشاورزی چیست ؟
11) کارگاه ها - کارگاه استعدادیابی موسسۀ شیرین دخت تابستان99
12) کارگاه ها - یلدای مدرسه سریر راستی
13) نجوم - آزمایشات قبلی موشک فضاپیمای اسپیس ایکس (دراگون)
14) نجوم - چگونه این فیلم بی‌نظیر از ماه گرفته شد؟؟
15) تولید محصول (خودتان بسازید) - اصلاح گرامر ارسال یا استفاده عکس
16) تولید محصول (خودتان بسازید) - اصطلاح DIY یعنی چی؟
17) پروژه من / مسابقات - فایل پرزنت باشگاه
18) پروژه من / مسابقات - سرزمین عجایب علمی و شکوفایی استعدادها

محدوده قیمت محصولات

سبدسفارش (خالی)

0 قلم 0 ریال
فاکتور سفارش
کیت آزمایش خمیر اسلایم کیت آزمایش خمیر اسلایم [ ◆  کیت ساخت ژل کثیف کاری ] بیشتر... PDF


مجموعه ای برای انجام 5 آزمایش مختلف با ساخت مواد خمیری و ژله ای برای کودکان علاقه مند به شیمی

  • طبقه بندی: علمی آموزشی

  • رده سنی از: 6 سال تا: 99 سال

  • بارکد: 1000000114423

  • شماره آیتم: TXH-132

  • قیمت: 1,200,000 ریال

  • ابعادجعبه: 16.00 * 6.00 * 22.00 سانتیمتر
20297caa2dc20e84b885b90af8d41aab.jpg

توضیحات
با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با
ساخت مواد خمیری و ژل مانند انجام دهید. داخل محصول تمام مواد و ابزاری
که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول لازم است را در
اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است :1- آزمایش ژل کثیف
کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست
کنید. 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک
خواهید پرداخت . 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام
Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد . 4- آزمایش ساخت
پنیر: در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید. 5- آزمایش
خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید !
محتویات
- دفترچه راهنمای رنگی و تصویری
- چسب مایع ( PVA Glue )
- دو عدد لوله آزمایشگاهی
- پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی
- ظرف ساخت محلول و قاشق
- قطره چکان
- قیف
- بوراکس(گونه ای ماده معدنی مانند نمک )
مبانی اموزشی
- آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی
- آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف
c5d8cba3e3cd09ab829a42f8392d498f.jpg1dfc7bee1789ce9cbefdd797b1b9040e.jpg269d43f46e6450285738d7c3ac0cdc9b.jpg

قوانین پایه‌ای که باید حین انجام آزمایش‌ها رعایت نمایید
1- خارج کردن پودر از بسته‌بندی: برای خارج کردن پودر از بسته‌بندی آن، از
قاشق اندازه‌گیری استفاده کنید.2-استفاده ازلوله‌های آزمایش: اگردرآزمایشی
از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لوله‌های آزمایش بریزید
مراقب باشیدکه بیش ازحد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن
لوله مایع درون آن سرریز شود.)
شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار می‌گیرند
پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آن‌ها استفاده کرده‌اید
را بشویید.1- از آب و یک محصول پاک‌کننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش
استفاده کنید.2- دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید.
آزمایش ماده لزج
لوازم مورد نیاز:
1-لیوان آزمایشگاه2- لوله آزمایش
3-قاشق اندازه‌گیری 4-بوراکس
5-چسب الکل پولیوینیل مایع
1- چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به
خط 20 میلی‌لیتر برسد.تمام ظروف خود رابامایع ظرفشویی به خوبی بشویید .
سپس با محلول ضدعفونی کننده و پنبه آن را دوباره تمییز و خشک کنید .
( حتی داخل سرنگ را هم با جدا کردن اهرم فشاردهنده آن تمییز کنید)
2-یک قاشق ژلاتین و دو قاشق ازآب سبزیجات خودراداخل لیوان آزمایشگاهی
بریزید .
روش‌های مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازه‌گیری :
55fe808cc01dc51d642df6d38d6c1ad5.jpg9146c89a1f7036b18237a6cc9d1820ce.jpg7c388ed22c2c60d359e3d5405f5c4bbf.jpg

3- به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کرده‌اید آب اضافه کنید تا به خط 10
میلی‌لیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط
شوند.4 - از لوله آزمایش باقی‌مانده برای اندازه‌گیری 20 میلی‌لیترآب استفاده کنید.
این مقدارآب را در لیوان حاوی چسب الکل پولیوینیل مایع که درمرحله 1 آماده کرده
بودید بریزید.5-لوله آزمایشی که از مرحله 3 آماده کرده‌اید را در لیوانی که در مرحله 4
آماده کرده‌اید بریزید و آن را با قاشق اندازه‌گیری بهم بزنید.
بیایید آزمایش کنیم:
1- فهرستی از همه انواع چسب‌هایی که می‌توانید در خانه‌تان پیدا کنید تهیه کنید.
هشدار:
درحین جستجو به دنبال انواع مختلف چسب، بچه‌های خردسال باید با یک سرپرست
همراهی شوند. در زمان انجام آزمایش‌ها به بچه‌های خردسال اجازه استفاده از مواد
خطرناک را ندهید (نظیر تمیزکننده‌های مبتنی بر کلر یا سفیدکننده).
2- ازدستورکاری که درصفحات 4 و 5 نشان داده شده است برای اجرای آزمایش پیروی
کنید.3- برای دسته‌بندی موادی که امتحان میکنید یک نمودارتهیه کنید که درآن موادی
که می‌توان برای ساخت ماده لزج استفاده کرد و موادی که نمی‌توان تفکیک بشوند.
آزمایش توپ شیطونک
آزمایش ماده لزج چطورپیش رفت؟من پیشنهاد میکنم این آزمایش را با پودر
لباسشویی امتحان کنید! حالا بیایید با هم ببینیم که زمانی که از نمک بجای
بوراکس استفاده کنیم چه اتفاقی می‌افتد.
لوازم مورد نیاز: 1-لیوان آزمایشگاه 2-لوله آزمایش 3-قاشق اندازه‌گیری
4-نمک 5-چسب الکل پولیوینیل مایع
1 - با توجه به درجات اندازه‌گیری، لیوان آزمایش را با 20 میلی‌لیتر چسب مایع
(چسب الکل پولیوینیل)پر کنید.2 - با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازه‌گیری،
5 قاشق سرپرنمک به داخل لیوان آزمایش بریزید.3 - با سرعت محتویات لیوان
را بهم بزنید تا حبه‌های سفید رنگ شروع به شکل‌گیری کنند.حبه‌ها را ازداخل لیوان
جمع‌آوری کرده و با فشردن آن‌ها به یکدیگر یک گوی درست کنید. اگر حبه‌ای تشکیل
نشد1 یا 2 قاشق سر پر دیگر نمک به داخل لیوان اضافه کنید.ماده بدست آمده را بر
روی میز نگه داشته،بیاندازید و ببینید چه اتفاقی رخ می‌دهد! این بار بجای ماده لزج ،
توپ شیطونک درست کردید!همانطور که خودتان هم می‌توانید ببینید، در این آزمایش
رمز کار در نمک نهفته است.
7274c157dce1804dc86dc2f50063f718.jpgcabdaf5cb222ae8c94c21a45d1836fd9.jpg63686de9707a13c4d13779862e92b778.jpg




آزمایش دیلاتنسی
تا بحال در مورد پدیده‌ای به نام دیلاتنسی چیزی شنیده‌اید؟ در آزمایش بعدی
قصد داریم ماده‌ای درست کنیم که از طریق آن می‌توانیم مستقیما به چیستی
این پدیده پی ببریم.
لوازم مورد نیاز :1-لیوان آزمایش 2-قاشق اندازه‌گیری
3-نشاسته معمولی یا نشاسته ذرت
1 - مقدار 20 میلی‌لیتر آب به داخل لیوان آزمایش بریزید.
2 - با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازه‌گیری به مقدار 10 قاشق سر پر
(یا تقریبا 24 گرم) نشاسته به داخل لیوان بریزید.
3 - محتویات لیوان را به خوبی هم بزنید.
خواهید دید که رنگ آب سفید میشود . قاشق اندازه‌گیری را بردارید و سعی کنید
مقداری از ایـن مایع را بـا قاشق بردارید . زمانی که این کار را سریع انجام می‌دهید
با زمانی که به آهستگی انجام می‌دهید آیا متوجه تفاوتی می‌شوید ؟ زمانی که به
آهستگی با قاشق بر‌می‌دارم اتفاق بخصوصی نمی‌افتد،اما وقتی به سرعت ایـن کار
راانجام میدهم مایع به قاشق و خودش می‌چسبد،انگارکه تبدیل به یک حباب بزرگ
می‌شود!
آزمایش پنیر
درست کردن پنیر در اتاق خودتان ، با جادوی شیمی، کار سختی نیست! بیاین آزمایش کنیم!
لوازم مورد نیاز :1-لیوان آزمایشگاه2-قاشق اندازه‌گیری
3- لوله آزمایش 4-یک لباس تمیز 5-شیر 6-سرکه یا آب لیمو
1- مقدار 40 میلی‌لیتر شیر را در یکی از لیوان‌های آزمایش بریزید و سپس به مدت حدودا
40 ثانیه در یک مایکروویو 600 وات گرم کنید. مراقب باشید که شیر آنقدری گرم نشود که
به جوش آید.2- با دقت 10 میلی‌لیتر سرکه (یا آب لیمو) به صورت کم کم به لیوان آزمایش
اضافه کنید. محتویات لیوان را کاملا هم بزنید. لیوان آزمایش دراین مرحله به مقدار زیادی
داغ میشود پس دور آن را با یک دستمال بپوشانید تا بتوانیددرحین هم زدن آنرا نگه دارید
3-زمانیکه تکه‌های سفید رنگ شروع به شکل‌گیری کردند،شیر را از طریق یک پارچه تمیز
پالایش کنید.
آزمایش خنثی‌سازی
این آزمایش آخر می‌تواند بسیار خطرناک باشد، پس در حین انجام آن با دقت بسیار
عمل کنید.
لوازم مورد نیاز:1- لیوان آزمایشگاه 2- لوله آزمایش 3-جوش شیرین
4-سرکه یا لیمو ترش 5- قیف
1- مقدار 1 قاشق سرپر (با استفاده از قاشق اندازه‌گیری) از جوش شیرین را در یک
لوله آزمایش بریزید. لوله آزمایش را تا علامت 5 میلی‌لیتر پر آب کنید و اجازه دهید تا
پودر کاملا در آن حل شود.با کمک قیف می‌توانید راحت‌تر و بدون سر ریز شدن آب را
اضافه کنید.2-لوله آزمایش دیگر را تا علامت 15 میلی‌لیتر با سرکه پر کنید.
3-محتویات لوله‌های آزمایش را به طور همزمان درلیوان آزمایش بریزید.دقت کنید
که هیچ چیز به بیرون نریزد!
efff65bd8e2c26b58376f6cd34ab76e5.jpge51de5999ade6405f5a529a96d57586f.jpg48940479931726bf1ebb4a438e89461d.jpg

مبانی علمی
این آزمایش‌های شیمیایی دقیقا چه هستند؟
آزمایش، فرآیندی علمی است که برای آزمایش یک نظریه یا اثبات یک واقعیت
انجام می‌گیرد. آزمایش‌های شیمیایی به منظور بررسی ویژگی‌های مواد معین
صورت می‌گیرند و همچنین فهمیدن این که چه واکنش‌های شیمیایی درارتباط
با این مواد می‌تواند اتفاق بیافتد.در این کیت ، پنج آزمایش شیمیایی مختلف
معرفی میشوندکه برای انجام آن‌ها ازلوله‌های آزمایش،لیوان مخصوص آزمایش،
و سایر لوازم متداول در رشته شیمی بهره خواهید گرفت.
عناوین این آزمایشات به شرح زیر است :
ماده لزج:
چسب مایع حاوی یک پلاستیک محلول به نام الکل پولیوینیل است. زمانی که
محلول حاوی بوراکس به چسب اضافه می‌شود، بوراکس ذرات الکل پولیوینیل
را به یکدیگر متصل می‌کند . ماده چسبناکی که در این آزمایش درست شد در
انگلیسی slime نام دارد. این آزمایش با هر چسبی که حاوی الکل پولیوینیل
باشد قابل اجرا است. انواع چسب‌های موجود در خانه خود را امتحان کنید و
ببینید آیا با آن‌ها هم می‌توانید این ماده لزج را درست کنید!
پدیده salting out:
همانطور که در بالا توضیح داده شد، چسب مایع حاوی الکل پولیوینیل بود.
زمانی که نمک به چسب الکل پولیوینیل اضافه می‌شود، به آن نفوذ کرده، و
فضای بین قطعات الکل پولیوینیل رااشغال می‌کند.سپس،زمـانـی که قطعات
الکل پولیوینیل جانشین شـدنـد، بـا یکدیگر متحد شده و سفت می‌شوند . به
این پدیده درانگلیسی salting out گفته میشودکه به لحاظ مکانیسم شیمیایی
از اساس با آنچه که در آزمایش ماده لزج مشاهده کردیم متفاوت است. پدیده
salting out در فرآیندهای غذاسازی بخصوصی هم قابل مشاهده است. برای
مثال، در درست کردن توفو، ماده‌ای بـه نـام سولفات کلسیم به شیر سویا اضافه
می‌شود. سولفات کلسیم همان نقش نمک را بازی می‌کند و پدیده salting out
موجب سفت شدن شیر سویا و بدست آمدن توفو می‌شود.( توفو : غذایی است
که از فرایند بستن شیر سویا به دست می‌آید. )
5615e0d0a4fb4bb9837c96e295a9d451.jpgbf1e6a64ae4b605a3451ed71e1582fdb.jpg93ca70e8ee0cb937554bedd4aeb0a79b.jpg

پدیده دیلاتنسی:
این پدیده زمانی قابل مشاهده است که مقدار زیادی از ذرات حل ناشدنی در
مقداری مایع با یکدیگر ترکیب شوند. مواد دیلاتنت به نحوی همچون جامدات
رفتار می‌کنند. اما، در طبیعت خود مایع باقی می‌مانند. زمانی که سعی می‌کنید
با انگشت خود مایعات دیلاتنت را هم بزنید، میان زمانی که به سرعت این کار
را انجام می دهید و زمانی که به آهستگی انجام می‌دهید تفاوتی را در بافت آن
احساس می‌کنید.
چه چیز موجب وقوع دیلاتنسی می‌شود؟
زمانی که مقدار زیادی نشاسته در آب حل می‌شود، آب بوسیله ذرات نشاسته بسیار
غلیظ می‌شود.اگراین آب را به آهستگی با قاشق هم بزنید متوجه تفاوتی درآن نمیشوید.
بـه این خاطر که ذرات نشاسته همراه با آب حرکت می‌کنند. اما اگر آب را خیلی سریع
هم بزنید، فقط آب می‌ تواند هم‌سرعت با قاشق حرکت کند،درحـالـی که ذرات نشاسته
عقب می‌مانند. در این صورت، در فضایی که آب خالی می‌کند .به خاطر لحظه‌ای که
طول میکشد تاذرات نشاسته به پشت آن برسند.مایع عملا مشابه جامدات رفتارمی‌کند.
پنیرتان چطور درست شد ؟
زمانی که به شیر نگاه می‌کنیم آن را به صورت یک مایع سفید رنگ می‌بینیم. اما شیر در
واقع بی‌رنگ است. به این خاطر آن را سفید می‌بینیم که شیر حاوی ذرات ریزی است که
نور را منعکس می‌کنند. این ذرات از پروتئینی تشکیل شده‌اند که زمانی که دما بالا برود
یـادرمعرض یـک چیز ترش قراربگیرند با هم به صورت توده‌ای درمی‌آیند و سفت می‌شوند.
این خاصیت در درست کردن پنیر روستایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
خنثی‌سازی:
این آزمایش نوعی از واکنش‌های شیمیایی به نام خنثی‌سازی را نشان می‌دهد. این آزمایش
ویژه از این واقعیت سر منشاء می‌گیرد که سرکه و جوش شیرین از جهت طبیعت شیمیایی
کاملا ضد یکدیگر هستند. سرکه یک اسید و جوش شیرین یک باز (قلیایی) است.زمانی که
اسید و باز با یکدیگر ترکیب میشوند، همانطور که در این آزمایش دیدیم،اغلب موجب یک
واکنش شیمیایی می‌شودکه منجربه تولید گازوکف میشود.خنثی‌سازی به این اتفاق ودیگر
واکنش‌هایی که در زمان ترکیب اسید و باز صورت می‌گیرند؛ اشاره دارد.
e886a0de909fdad0eaef72f9f314d697.jpg2af4393d138281e81e8e4b877d913294.jpg5d40b00c5de075744b77949cd6a06a33.jpg





محصولات مشابه
کیت ساخت رعد الکتریکی
کیت آزمایش خطای دید





محتویات خام صفحه تاریخچه بحث درباره این صفحه

ایجاد شده توسط: حامد آخرین اصلاحات: سه‌شنبه 27 آبان, 1399 [20:16:52 ] توسط امیر طیبی تعداد بازدید ها: 1290