|
- | {PRODUCTINFO(productCode=1000000114423)} | |
- | {PRODUCTINFO} | |
- | ::برای دیدن تصویر بزرگتر، روی عکس ها کلیک کنید.:: | |
- | ::{ANIMATEPHOTOS(imageIds=12684;12685;12686;12687;12688)}{ANIMATEPHOTOS}:: | |
- | {TABBEDCONTENT()} | |
- | activeTabTitle: توضیحات | |
- | {FANCYTABLE(border=0)} | |
- | ! توضیحات | |
- | با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با ساخت مواد خمیری و ژل مانند | |
- | انجام دهید . داخل محصول تمام مواد و ابزاری که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول | |
- | لازم است را در اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است : | |
- | 1- آزمایش ژل کثیف کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست کنید ! | |
- | 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک خواهید پرداخت ! | |
- | 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد ! | |
- | 4- آزمایش ساخت پنیر : در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید ! | |
- | 5- آزمایش خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید ! | |
- | ! مبانی علمی | |
- | - آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی | |
- | - آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف | |
- | ! محتویات | |
- | - دفترچه راهنمای رنگی و تصویری | |
- | - چسب مایع ( PVA Glue ) | |
- | - دو عدد لوله آزمایشگاهی | |
- | - پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی | |
- | - ظرف ساخت محلول و قاشق | |
- | - قطره چکان | |
- | - قیف | |
- | - بوراکس ( گونه ای ماده معدنی مانند نمک ) | |
- | ''__برای دریافت دفترچه راهنمای این محصول در قالب فایل pdf و به زبان فارسی ، روی لینک زیر کلیک کنید __'' | |
- | ~~red:__[http://www.mysmartfamily.ir/mavara-download_file.php?fileId=264|دفترچه راهنمای فارسی کیت ساخت ژل کثیف کاری]__~~ | |
- | {FANCYTABLE} | |
- | activeTabTitle: چگونه انجام می دهید | |
- | {FANCYTABLE(border=0)} | |
- | ! قوانین پایهای که باید حین انجام آزمایشها رعایت نمایید | |
- | {picture imageId=9327 height=374 width=350} | |
- | __1 - خارج کردن پودر از بستهبندی:__ برای خارج کردن پودر از بستهبندی آن، از قاشق اندازهگیری استفاده کنید. | |
- | __2 - استفاده از لولههای آزمایش:__ اگر در آزمایشی از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لولههای آزمایش بریزید مراقب باشید که بیش | |
- | از حد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن لوله مایع درون آن سرریز شود.) | |
- | ! شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار میگیرند | |
- | {picture imageId=9328 height=239 width=350} | |
- | ''__پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آنها استفاده کردهاید را بشویید.__'' | |
- | __1 - از آب و یک محصول پاککننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش استفاده کنید.__ | |
- | __2 - دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید.__ | |
- | ''__*هشدار__'' | |
- | - موادی که در آزمایشها ساخته میشوند هرگز نباید خورده شوند. | |
- | - ماده لزج، توپهای شیطونک، و سایر چیزهایی که در آزمایشها ساخته میشوند در صورت خوردن میتوانند خطرناک باشند. | |
- | - آنها را در دهان نگذارید | |
- | - همچنین ماده لزج را روی صورت خود قرار ندهید. | |
- | - در صورتی که هر یک از این مواد وارد چشم کسی شد فورا چشم او را با مقدار زیادی آب شستشو دهید. | |
- | ! آزمایش ماده لزج | |
- | __لوازم مورد نیاز:__ | |
- | 1 لیوان آزمایشگاه | |
- | 2 لوله آزمایش | |
- | قاشق اندازهگیری | |
- | بوراکس | |
- | چسب الکل پولیوینیل مایع | |
- | ''* در حین انجام آزمایش مطمئن شوید که بر طبق ترتیبی که در ادامه آمده است عمل میکنید. در غیر اینصورت، ممکن است نتیجه به آن خوبی که انتظار | |
- | میرود بدست نیاید.'' | |
- | __1 - چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به خط 20 میلیلیتر برسد.__ | |
- | {picture imageId=9329 height=344 width=350} | |
- | __2 - از انتهای کوچک قاشق اندازهگیری استفاده کنید و 5 قاشق سرپر از بوراکس را در یکی از لولههای آزمایش بریزید.__ | |
- | {picture imageId=9330 height=306 width=350} | |
- | ''روشهای مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازهگیری : '' | |
- | {picture imageId=9331 height=291 width=350} | |
- | __ | |
- | 3 - به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کردهاید آب اضافه کنید تا به خط 10 میلیلیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان | |
- | دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط شوند.__ | |
- | __ | |
- | 4 - از لوله آزمایش باقیمانده برای اندازهگیری 20 میلیلیتر آب استفاده کنید. این مقدار آب را در لیوان حاوی چسب الکل | |
- | پولیوینیل مایع که در مرحله 1 آماده کرده بودید بریزید.__ | |
- | {picture imageId=9339 height=315 width=350} | |
- | ''نحوه اندازهگیری 20 میلیلیتر از مواد مختلف با کمک لولههای آزمایش'' | |
- | از آنجا که لولههای آزمایشی که در این کیت یافت میشوند تنها تا 15 میلیلیتر درجهگذاری شدهاند، در یک نوبت نمیتوانید | |
- | 20 میلیلیتر را اندازهگیری کنید. بجای این کار، در دو نوبت 10 میلیلیتر اندازه بگیرید تا بـه 20 میلیلیتر از مـاده مـورد نیازتان | |
- | دست پیدا کنید. | |
- | {picture imageId=9340 height=226 width=350} | |
- | __ | |
- | 5 - لوله آزمایشی که از مرحله 3 آماده کردهاید را در لیوانی که در مرحله 4 آماده کردهاید بریزید و آن را با قاشق اندازهگیری بهم | |
- | بزنید.__ | |
- | * مادهای که طی این آزمایش ساخته شده است را نخورید! | |
- | * نتایج به دست آمده را در جدولی مانند جدول زیر یادداشت کنید : | |
- | {picture imageId=9343 height=169 width=700} | |
- | ''متوجه شدید که ماده چسبناک دگرگون شد و سفت شد؟ راز این اتفاق در __آرایش مولکولهای چسب مایع __نهفته است.'' | |
- | ! بیایید آزمایش کنیم! | |
- | __1 - فهرستی از همه انواع چسبهایی که میتوانید در خانهتان پیدا کنید تهیه کنید.__ | |
- | ''__هشدار__'' | |
- | در حین جستجو به دنبال انواع مختلف چسب، بچههای خردسال باید با یک سرپرست همراهی شوند. در زمان انجام آزمایشها به | |
- | بچههای خردسال اجازه استفاده از مواد خطرناک را ندهید (نظیر تمیزکنندههای مبتنی بر کلر یا سفیدکننده). | |
- | __2 - از دستورکاری که در صفحات 4 و 5 نشان داده شده است برای اجرای آزمایش پیروی کنید.__ | |
- | {picture imageId=9344 height=446 width=400} | |
- | __ | |
- | 3 - برای دستهبندی موادی که امتحان میکنید یک نمودار تهیه کنید که در آن موادی که میتوان برای ساخت ماده لزج استفاده کرد | |
- | و موادی که نمیتوان تفکیک بشوند. ( مانند نمودار زیر ) | |
- | __ | |
- | {picture imageId=9345 height=257 width=500} | |
- | ! آزمایش توپ شیطونک | |
- | آزمایش ماده لزج چطور پیش رفت؟ من پیشنهاد میکنم این آزمایش را با پودر لباسشویی امتحان کنید! حالا بیایید با هم ببینیم که زمانی | |
- | که از نمک بجای بوراکس استفاده کنیم چه اتفاقی میافتد. | |
- | لوازم مورد نیاز: | |
- | 1 لیوان آزمایشگاه | |
- | 1 لوله آزمایش | |
- | قاشق اندازهگیری | |
- | نمک | |
- | چسب الکل پولیوینیل مایع | |
- | __1 - با توجه به درجات اندازهگیری، لیوان آزمایش را با 20 میلیلیتر چسب مایع (چسب الکل پولیوینیل) پر کنید.__ | |
- | {picture imageId=9352 height=371 width=300} | |
- | __2 - با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری، 5 قاشق سرپر نمک به داخل لیوان آزمایش بریزید.__ | |
- | __3 - با سرعت محتویات لیوان را بهم بزنید تا حبههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کنند. حبهها را از داخل لیوان جمعآوری کرده و با فشردن __ | |
- | __آنها به یکدیگر یک گوی درست کنید. اگر حبهای تشکیل نشد 1 یا 2 قاشق سر پر دیگر نمک به داخل لیوان اضافه کنید.__ | |
- | {picture imageId=9353 height=281 width=400} | |
- | ماده بدست آمده را بر روی میز نگه داشته، بیاندازید و ببینید چه اتفاقی رخ میدهد! این بار بجای ماده لزج، توپ شیطونک درست کردید! | |
- | همانطور که خودتان هم میتوانید ببینید، __در این آزمایش رمز کار در نمک نهفته است.__ | |
- | ! آزمایش دیلاتنسی | |
- | تا بحال در مورد پدیدهای به نام دیلاتنسی چیزی شنیدهاید؟ در آزمایش بعدی قصد داریم مادهای درست کنیم که از طریق آن میتوانیم مستقیما به | |
- | چیستی این پدیده پی ببریم. | |
- | - لوازم مورد نیاز : | |
- | 1 لیوان آزمایش | |
- | قاشق اندازهگیری | |
- | نشاسته معمولی یا نشاسته ذرت | |
- | __1 - مقدار 20 میلیلیتر آب به داخل لیوان آزمایش بریزید.__ | |
- | __2 - با استفاده از طرف بزرگ قاشق اندازهگیری به مقدار 10 قاشق سر پر (یا تقریبا 24 گرم) نشاسته به داخل لیوان بریزید.__ | |
- | __3 - محتویات لیوان را به خوبی هم بزنید.__ | |
- | {picture imageId=9356 height=396 width=300} | |
- | خواهید دید که رنگ آب سفید میشود . قاشق اندازهگیری را بردارید و سعی کنید مقداری از ایـن مایع را بـا قاشق بردارید. زمانی | |
- | که این کار را سریع انجام میدهید با زمانی که به آهستگی انجام میدهید آیا متوجه تفاوتی میشوید؟ زمانی که به آهستگی | |
- | با قاشق برمیدارم اتفاق بخصوصی نمیافتد، اما وقتی به سرعت ایـن کار را انجام میدهم مایع به قاشق و خودش میچسبد، | |
- | انگار که تبدیل به یک حباب بزرگ میشود! | |
- | {picture imageId=9357 height=579 width=400} | |
- | نکته : اگر چنین نتیجه ای حاصل نشد ، مقدار نشاسته یا آبی که استفاده کردهاید را تنظیم کنید. | |
- | ( در قسمت مبانی علمی ، درباره پدیده دیتلانسی چیزهای بیشتری پیدا میکنید!) | |
- | ! آزمایش پنیر | |
- | درست کردن پنیر در اتاق خودتان ، با جادوی شیمی، کار سختی نیست! بیاین آزمایش کنیم! | |
- | - لوازم مورد نیاز : | |
- | 2 لیوان آزمایشگاه | |
- | قاشق اندازهگیری | |
- | 1 لوله آزمایش | |
- | یک لباس تمیز | |
- | شیر | |
- | سرکه یا آب لیمو | |
- | __1 - مقدار 40 میلیلیتر شیر را در یکی از لیوانهای آزمایش بریزید و سپس به مدت حدودا 40 ثانیه در یک مایکروویو 600 وات گرم | |
- | کنید. مراقب باشید که شیر آنقدری گرم نشود که به جوش آید.__ | |
- | {picture imageId=9360 height=381 width=300} | |
- | __2 - با دقت 10 میلیلیتر سرکه (یا آب لیمو) به صورت کم کم به لیوان آزمایش اضافه کنید. محتویات لیوان را کاملا هم بزنید. لیوان | |
- | آزمایش در این مرحله به مقدار زیادی داغ میشود پس دور آن را با یک دستمال بپوشانید تا بتوانید در حین هم زدن آن را نگه دارید | |
- | __ | |
- | __3 - زمانی که تکههای سفید رنگ شروع به شکلگیری کردند، شیر را از طریق یک پارچه تمیز پالایش کنید.__ | |
- | {picture imageId=9361 height=238 width=300} | |
- | ماده به دست آمده همان پنیر خودمان است! به پنیرهایی که از این روش درست میشوند پنیر روستایی میگویند که پنیری تازه | |
- | است و مردم آن را بـر روی سالاد یـا در ساندویچ دوست دارند. __امـا توجه داشته باشید پنیر درست شده در ایـن آزمایش مناسب | |
- | خوردن نیست !__ | |
- | (در قسمت مبانی علمی ، فرایند این آزمایشی که انجام دادید ، به صورت علمی توضیح داده شده است ! ) | |
- | ! آزمایش خنثیسازی | |
- | ~~red:__این آزمایش آخر میتواند بسیار خطرناک باشد، پس در حین انجام آن با دقت بسیار عمل کنید.__~~ | |
- | - لوازم مورد نیاز | |
- | لیوان آزمایشگاه | |
- | 2 لوله آزمایش | |
- | جوش شیرین (سودیم هیدروژن کربونات) | |
- | سرکه یا لیمو ترش | |
- | یک قیف | |
- | __ | |
- | 1 مقدار 1 قاشق سرپر (با استفاده از قاشق اندازهگیری) از جوش شیرین را در یک لوله آزمایش بریزید. لوله آزمایش را تا علامت | |
- | 5 میلیلیتر پر آب کنید و اجازه دهید تا پودر کاملا در آن حل شود.با کمک قیف میتوانید راحتتر و بدون سر ریز شدن آب را اضافه | |
- | کنید.__ | |
- | __2 لوله آزمایش دیگر را تا علامت 15 میلیلیتر با سرکه پر کنید.__ | |
- | __3 محتویات لولههای آزمایش را به طور همزمان در لیوان آزمایش بریزید. ~~red:دقت کنید که هیچ چیز به بیرون نریزد!~~__ | |
- | {picture imageId=9363 height=376 width=400} | |
- | نتایج به دست آمده را در جدولی مانند جدول زیر یادداشت کنید : | |
- | {picture imageId=9343 height=169 width=700} | |
- | (در قسمت مبانی علمی ، فرایند آزماشی که انجام دادید ، به صورت علمی توضیح داده شده است ! ) | |
- | {FANCYTABLE} | |
- | tabTitle: مبانی علمی | |
- | {FANCYTABLE(border=0)} | |
- | !این آزمایشهای شیمیایی دقیقا چه هستند؟ | |
- | آزمایش، فرآیندی علمی است که برای آزمایش یک نظریه یا اثبات یک واقعیت انجام میگیرد. آزمایشهای شیمیایی به منظور بررسی | |
- | ویژگیهای مواد معین صورت میگیرند و همچنین فهمیدن این که چه واکنشهای شیمیایی در ارتباط با این مواد میتواند اتفاق بیافتد. | |
- | در این کیت ، پنج آزمایش شیمیایی مختلف معرفی میشوند که برای انجام آنها از لولههای آزمایش ، لیوان مخصوص آزمایش ، و سایر | |
- | لوازم متداول در رشته شیمی بهره خواهید گرفت. | |
- | عناوین این آزمایشات به شرح زیر است : | |
- | {picture imageId=9326 height=476 width=750} | |
- | ! ماده لزج | |
- | چسب مایع حاوی یک پلاستیک محلول به نام الکل پولیوینیل است. زمانی که محلول حاوی بوراکس به چسب اضافه میشود، بوراکس | |
- | ذرات الکل پولیوینیل را به یکدیگر متصل میکند. | |
- | {picture imageId=9341 height=148 width=700} | |
- | پس از آن که همه ذرات الکل پولیوینیل بوسیله بوراکس بهم متصل شدند، محلول فشرده شده و حالت ارتجاعی پیدا میکند. | |
- | {picture imageId=9342 height=148 width=700} | |
- | ماده چسبناکی که در این آزمایش درست شد در انگلیسی slime نام دارد. این آزمایش با هر چسبی که حاوی الکل پولیوینیل باشد قابل | |
- | اجرا است. انواع چسبهای موجود در خانه خود را امتحان کنید و ببینید آیا با آنها هم میتوانید این ماده لزج را درست کنید! | |
- | ! تفاوت میان چسبهایی که میتوان برای ساخت ماده لزج استفاده کرد و چسبهایی که نمیتوان | |
- | چسبهایی که حاوی الکل پولیوینیل باشند میتوانند بـرای درست کردن ماده لزج مورد استفاده قرار بگیرند و چسبهایی کـه حـاوی ایـن | |
- | ماده نباشند خیر. برای پی بردن به وجود یا عدم وجود الکل پولیوینیل در چسب میتوانید با استفاده از چسب مورد نظرتان اقدام به درست | |
- | کردن ماده لزج کنید. تشخیص وجود یـا عدم وجود چیزهای مختلف در مـواد از متداولترین دلـایـل بـرای اجرایی کردن آزمایشهای شیمیایی | |
- | است. | |
- | ! پدیده salting out | |
- | __همانطور که در بالا توضیح داده شد، چسب مایع حاوی الکل پولیوینیل بود. زمانی که نمک به چسب الکل پولیوینیل اضافه میشود، به آن | |
- | نفوذ کرده، و فضای بین قطعات الکل پولیوینیل را اشغال میکند. سپس، زمـانـی که قطعات الکل پولیوینیل جانشین شـدنـد، بـا یکدیگر متحد | |
- | شده و سفت میشوند.__ | |
- | {picture imageId=9354 height=443 width=400} | |
- | به این پدیده در انگلیسی salting out گفته میشود که به لحاظ مکانیسم شیمیایی از اساس با آنچه که در آزمایش ماده لزج مشاهده کردیم | |
- | متفاوت است. پدیده salting out در فرآیندهای غذاسازی بخصوصی هم قابل مشاهده است. برای مثال، در درست کردن توفو، مادهای بـه نـام | |
- | سولفات کلسیم به شیر سویا اضافه میشود. سولفات کلسیم همان نقش نمک را بازی میکند و پدیده salting out موجب سفت شدن شیر | |
- | سویا و بدست آمدن توفو میشود. | |
- | {picture imageId=9355 height=303 width=400} | |
- | __* نمی دانید توفو چیست ؟__ | |
- | غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالبهای سفید نـرم تبدیل میکنند. خاستگاه توفو | |
- | چین است . توفو کالری پایین و آهن کمابیش بالایی دارد و میزان چربی آن اندک است.توفو به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان هم مرتبط است | |
- | ! پدیده دیلاتنسی | |
- | این پدیده زمانی قابل مشاهده است که مقدار زیادی از ذرات حل ناشدنی در مقداری مایع با یکدیگر ترکیب شوند. مواد دیلاتنت به نحوی همچون | |
- | جامدات رفتار میکنند. اما، در طبیعت خود مایع باقی میمانند. زمانی که سعی میکنید با انگشت خود مایعات دیلاتنت را هم بزنید، میان زمانی | |
- | که به سرعت این کار را انجام می دهید و زمانی که به آهستگی انجام میدهید تفاوتی را در بافت آن احساس میکنید. | |
- | {picture imageId=9358 height=373 width=300} | |
- | __چه چیز موجب وقوع دیلاتنسی میشود؟__ | |
- | زمانی که مقدار زیادی نشاسته در آب حل میشود، آب بوسیله ذرات نشاسته بسیار غلیظ میشود. اگر این آب را به آهستگی با قاشق هم بزنید | |
- | متوجه تفاوتی در آن نمیشوید. بـه این خاطر که ذرات نشاسته همراه با آب حرکت میکنند. اما اگر آب را خیلی سریع هم بزنید، فقط آب می تواند | |
- | همسرعت با قاشق حرکت کند، در حـالـی که ذرات نشاسته عقب میمانند. در این صورت، در فضایی که آب خالی میکند – به خاطر لحظهای که | |
- | طول میکشد تا ذرات نشاسته به پشت آن برسند– مایع عملا مشابه جامدات رفتار میکند. | |
- | {picture imageId=9359 height=362 width=400} | |
- | ! پنیرتان چطور درست شد ؟ | |
- | زمانی که به شیر نگاه میکنیم آن را به صورت یک مایع سفید رنگ میبینیم. اما شیر در واقع بیرنگ است. به این خاطر آن را سفید میبینیم که | |
- | شیر حاوی ذرات ریزی است که نور را منعکس میکنند. این ذرات از پروتئینی تشکیل شدهاند که زمانی که دما بالا برود یـا در معرض یـک چیز ترش | |
- | قرار بگیرند با هم به صورت تودهای در میآیند و سفت میشوند. این خاصیت در درست کردن پنیر روستایی مورد استفاده قرار میگیرد. | |
- | {picture imageId=9362 height=323 width=400} | |
- | ! خنثیسازی | |
- | این آزمایش نوعی از واکنشهای شیمیایی به نام خنثیسازی را نشان میدهد. این آزمایش ویژه از این واقعیت سر منشاء میگیرد که سرکه | |
- | و جوش شیرین از جهت طبیعت شیمیایی کاملا ضد یکدیگر هستند. سرکه یک اسید و جوش شیرین یک باز (قلیایی) است. زمانی که اسید و | |
- | باز با یکدیگر ترکیب میشوند، همانطور که در این آزمایش دیدیم،اغلب موجب یک واکنش شیمیایی میشود که منجر به تولید گاز و کف میشود. | |
- | خنثیسازی به این اتفاق و دیگر واکنشهایی که در زمان ترکیب اسید و باز صورت میگیرند؛ اشاره دارد. | |
- | ! واکنشهای شیمیایی در زندگی روزمره ما | |
- | وقتی عبارت واکنش شیمیایی را میشنوید، چه تصویری به ذهنتان وارد میشود؟ شاید لولههای آزمایشی که میترکند؟ تودههای ابـری موجدار | |
- | از جنس دود؟ مایعاتی که با رنگهای درخشان عجیبی میدرخشند؟ | |
- | این درست است که همه این چیزها در واکنشهای شیمیایی معمول است.اما واکنشهای شیمیایی به بسیاری طرق دیگر هم میتوانند رخ دهند. | |
- | واکنشهای شیمیایی هر روزه در اطراف ما اتفاق میافتند.برای مثال، زمانی که چیزی میسوزد ، در حال انجام نوعی واکنش شیمیایی است.چوب | |
- | کبریت پس از سوختن سیاه میشود. اینجا، یک واکنش شیمایی به نام اکسیداسیون در حین سوختن چوب به وقوع میپیوندد. | |
- | {picture imageId=9364 height=595 width=400} | |
- | میدانستید که محصولات پیشپا افتادهای نظیر باتریها با کمک واکنشهای شیمیایی کار میکنند؟همانطور که میتوانید ببینید، واکنشهای شیمیایی | |
- | چیزهایی هستند کـه ما به شدت بـه آنها وابستهایم . واکنشهای شیمیایی به ما فایده میرسانند و در سراسر دنیای اطراف شما در حـال وقوع | |
- | هستند. | |
- | {picture imageId=9365 height=555 width=300} | |
- | {FANCYTABLE} | |
- | tabTitle: محصولات مشابه یا مرتبط | |
- | __محصولات مشابه__ | |
- | (( کیت ساخت رعد الکتریکی )) | |
- | (( کیت آزمایش زیردریایی با بطری )) | |
- | (( کیت آزمایش خطای دید )) | |
- | {TABBEDCONTENT} | |
| ::{FANCYTABLE(border=0)} | | ::{FANCYTABLE(border=0)} |
| ~W:400 ~|~ ~W:300~ |~| | | ~W:400 ~|~ ~W:300~ |~| |
- | {PRODUCTINFO(productCode=1000000115499)} {PRODUCTINFO} ~|~ {picture imageId="19526" width=500 link=magnify} |
+ | {PRODUCTINFO(productCode=1000000114423)} {PRODUCTINFO} ~|~ {picture imageId="19732" width=500 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| @#20:توضیحات#@ | | @#20:توضیحات#@ |
| با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با | | با استفاده از این کیت میتوانید پنج آزمایش مختلف فیزیکی و شیمیایی را با |
| ساخت مواد خمیری و ژل مانند انجام دهید. داخل محصول تمام مواد و ابزاری | | ساخت مواد خمیری و ژل مانند انجام دهید. داخل محصول تمام مواد و ابزاری |
| که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول لازم است را در | | که برای ترکیب مواد شیمیایی و ساخت ژل مخصوص محصول لازم است را در |
| اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است :1- آزمایش ژل کثیف | | اختیار شما قرار میدهد . پنج آزمایش به این شرح است :1- آزمایش ژل کثیف |
| کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست | | کاری: در این آزمایش ، یاد میگیرد که چگونه یک مشت ژل کثیف کاری درست |
| کنید. 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک | | کنید. 2- ساخت توپ فنری ( توپ شیطونک ) : در آن به ساخت توپ شیطونک |
| خواهید پرداخت . 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام | | خواهید پرداخت . 3- آزمایش ماده Dilatancy : با ماده ای مایع و مرموز به نام |
| Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد . 4- آزمایش ساخت | | Dilatancy که خواص فیزیکی خاصی دارد آشنا خواهید شد . 4- آزمایش ساخت |
| پنیر: در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید. 5- آزمایش | | پنیر: در این مرحله میتوانید با استفاده از شیر ، پنیر خود را بسازید. 5- آزمایش |
| خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید ! | | خنثی سازی : در این آزمایش میتوانید خمیر حبابی بسازید ! |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:محتویات#@ | | @#20:محتویات#@ |
| - دفترچه راهنمای رنگی و تصویری | | - دفترچه راهنمای رنگی و تصویری |
| - چسب مایع ( PVA Glue ) | | - چسب مایع ( PVA Glue ) |
| - دو عدد لوله آزمایشگاهی | | - دو عدد لوله آزمایشگاهی |
| - پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی | | - پایه مخصوص لوله آزمایشگاهی |
| - ظرف ساخت محلول و قاشق | | - ظرف ساخت محلول و قاشق |
| - قطره چکان | | - قطره چکان |
| - قیف | | - قیف |
| - بوراکس(گونه ای ماده معدنی مانند نمک ) | | - بوراکس(گونه ای ماده معدنی مانند نمک ) |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:مبانی اموزشی#@ | | @#20:مبانی اموزشی#@ |
| - آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی | | - آشنایی با آزمایش ها و واکنش های شیمیایی |
| - آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف | | - آشنایی با خواص شیمیایی و فیزیکی مواد مختلف |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19522" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19527" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19528" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19733" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19735" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19734" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| __قوانین پایهای که باید حین انجام آزمایشها رعایت نمایید__ | | __قوانین پایهای که باید حین انجام آزمایشها رعایت نمایید__ |
| 1- خارج کردن پودر از بستهبندی: برای خارج کردن پودر از بستهبندی آن، از | | 1- خارج کردن پودر از بستهبندی: برای خارج کردن پودر از بستهبندی آن، از |
| قاشق اندازهگیری استفاده کنید.2-استفاده ازلولههای آزمایش: اگردرآزمایشی | | قاشق اندازهگیری استفاده کنید.2-استفاده ازلولههای آزمایش: اگردرآزمایشی |
| از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لولههای آزمایش بریزید | | از شما خواسته شد که مقداری مایع درون یکی از لولههای آزمایش بریزید |
| مراقب باشیدکه بیش ازحد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن | | مراقب باشیدکه بیش ازحد نریزید. (درغیراینصورت ممکن است با تکان دادن |
| لوله مایع درون آن سرریز شود.) | | لوله مایع درون آن سرریز شود.) |
| __شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار میگیرند__ | | __شستشوی لوازمی که در حین آزمایش مورد استفاده قرار میگیرند__ |
| پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آنها استفاده کردهاید | | پس از انجام هر آزمایش، بسیار مهم است که لوازمی که از آنها استفاده کردهاید |
| را بشویید.1- از آب و یک محصول پاککننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش | | را بشویید.1- از آب و یک محصول پاککننده مناسب برای شستشوی لوازم آزمایش |
| استفاده کنید.2- دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید. | | استفاده کنید.2- دوباره لوازم را با مقدار مناسبی آب، آبکشی نمایید. |
| ~|~ | | ~|~ |
| @#20:آزمایش ماده لزج#@ | | @#20:آزمایش ماده لزج#@ |
| لوازم مورد نیاز: | | لوازم مورد نیاز: |
| __1-__لیوان آزمایشگاه__2- __لوله آزمایش | | __1-__لیوان آزمایشگاه__2- __لوله آزمایش |
| __3-__قاشق اندازهگیری __4-__بوراکس | | __3-__قاشق اندازهگیری __4-__بوراکس |
| __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع | | __5-__چسب الکل پولیوینیل مایع |
| __1-__ چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به | | __1-__ چسب الکل پولیوینیل مایع را به مقداری در لیوان آزمایشگاه بریزید که به |
| خط 20 میلیلیتر برسد.تمام ظروف خود رابامایع ظرفشویی به خوبی بشویید . | | خط 20 میلیلیتر برسد.تمام ظروف خود رابامایع ظرفشویی به خوبی بشویید . |
| سپس با محلول ضدعفونی کننده و پنبه آن را دوباره تمییز و خشک کنید . | | سپس با محلول ضدعفونی کننده و پنبه آن را دوباره تمییز و خشک کنید . |
| ( حتی داخل سرنگ را هم با جدا کردن اهرم فشاردهنده آن تمییز کنید) | | ( حتی داخل سرنگ را هم با جدا کردن اهرم فشاردهنده آن تمییز کنید) |
| __2-__یک قاشق ژلاتین و دو قاشق ازآب سبزیجات خودراداخل لیوان آزمایشگاهی | | __2-__یک قاشق ژلاتین و دو قاشق ازآب سبزیجات خودراداخل لیوان آزمایشگاهی |
| بریزید . | | بریزید . |
| ~|~ | | ~|~ |
- | روشهای مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازهگیری : |
+ | __روشهای مختلف برداشتن مواد با استفاده از قاشق اندازهگیری :__ |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19531" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19533" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19534" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19723" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19724" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19725" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE}:: | | {FANCYTABLE}:: |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
| __3-__ به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کردهاید آب اضافه کنید تا به خط 10 | | __3-__ به لوله آزمایشی که در مرحله 2 آماده کردهاید آب اضافه کنید تا به خط 10 |
| میلیلیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط | | میلیلیتر برسد. در آن را محکم بسته و تکان دهید تا محتویات لوله با هم مخلوط |
- | شوند.__4 - __از لوله آزمایش باقیمانده برای اندازهگیری 20 میلیلیتر آب استفاده کنید. |
+ | شوند.__4 - __از لوله آزمایش باقیمانده برای اندازهگیری 20 میلیلیترآب استفاده کنید. |
| این مقدارآب را در لیوان حاوی چسب الکل پولیوینیل مایع که درمرحله 1 آماده کرده | | این مقدارآب را در لیوان حاوی چسب الکل پولیوینیل مایع که درمرحله 1 آماده کرده |
- | بودید بریزید. |
+ | بودید بریزید.5-لوله آزمایشی که از مرحله 3 آماده کردهاید را در لیوانی که در مرحله 4 آماده کردهاید بریزید و آن را با قاشق اندازهگیری بهم بزنید. |
| ~|~ | | ~|~ |
- | __5__:با استفاه ا س ، دخ ه ر کت اکری ا ا سه یلی لیر مایی ه رست کرده اید ر کنید . ب ریی که د تصویر نشان داده شده است ن ا آ1 ا 4 و ز ب1 ا ب4 ، این کار را انام دهید /> ~|~ |
+ | __بیایید آزمایش کنیم:__ __1- __فهرستی ا همه انوع چسایی ه میواند د خاهان پی کنی یه کنی. />__هدا:__ درحین ستجو به دنبال انوع مختلف چسب، بچهای خردسال باید با یک رپرست همراهی وند. در زمان انجام آزمایشها به بههای ردسال اجازه استفاده از مواد خطرناک را ندهید (ظیر تمیزکنندههای مبتی ر کل ی سفیدکننده). __2-__ ازدتورکاری که درصفحات 4 و 5 نشان داده شده است ی ارای آمای پیروی />کنی.__3- __بای دستهبندی مود که امتحان میکنید یک نمودارتهیه کنید که درآن موادی که میتوان رای ساخت ماده لزج استفاده کرد و موادی که نمیتوان تفکیک بشوند. |
- | __6__:پ ز اتمام کار درب کت اکی ا بته ن ا با استفاده اچ واری کی و مم کنید ، به وی که ه رونه ای بای نماند.س رف کش باکی را ر یک کان گرم هید و به مد چند رو ر کنید وبا />آن کری دت باشید ا باکتری ها به تیه رد و تکیر بدازد . |
+ | ~|~ @#20:آزمایش توپ یطونک#@ />زمایش ماده لزج چطورپیش رفت؟من پیشنهاد میکنم این آزمایش را ا پودر لبشیی متان کنی! الا بیایید ا هم بینیم که زانی که ز نمک جای بوراکس استفاده کنیم چه افقی میفتد. __وازم مورد نیاز:__ __1-__لیوان آزمایشگا __2-__لوله آزمیش __3-__قاشق اندازهیری __4-__نمک __5-__چسب الکل پولیوینیل مع />__1 - __با وه به درجات اندازهیری، لیون آزمایش را با 20 ییلیتر سب مایع (چسب الکل پولیوینیل)پر کنید.__2 - __با استده ز طرف بزرگ قاشق اندازهگیری، 5 قاشق رپرنمک به دال لیون آزمایش بریزید.__3 - __با رعت محتویات یوان />را بهم بزی بههای سفید رنگ شروع به کلیی ند.حبهها را ازداخل لیون />مآوری کرده و با فشردن آنها به یکیگر یک گی دت کید. اگر حبهای تشکیل نشد1 ی 2 قاشق سر پر دیگر نمک به داخل لیوان اضافه کنید.ماده بدست آمده را بر روی میز نگه داشته،بیاندازید و ببینید چه اتفقی خ میدهد! ای بار جای ماده لزج ، توپ شیطونک درست کدید!همانطور که خودتان هم میتوانید ببیی، در این آزایش رمز کار در نمک نهفته است. |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19535" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19536" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19537" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19726" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19727" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19728" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
- | @#20:آماده ازی ای آزمایش (2) : ات یک زمین کت بای چندگنه#@ __1__- اد آزمایش ق ، ه مان شک ر خو ا بویید . ته دا بشید ک نگ ر چد ار پر ای ولرم کنید و ی کی ا به خوبی ز ژاین ک شود . __2__- یک قاشق ژاین را دا یان زمایشاهی ریید. __3__- ا 50 میی لیت ا یون زمایگای را ا ب پرکنید به خوبی هم بزید . |
+ | @#20:آزمایش دیلاتنسی#@ تا بحال در مورد پدیدهای ه نام دیلاتنسی چیزی نیهاید؟ در آزمایش بعدی قد دایم مادهای درست کنیم که از طریق آن میتوانی متقیما به یی /> این پدیه پی ببریم. __از ورد نیاز :____1-__لیوان آزمایش __2-__قش ندازهگیری />__3-__ناسته عمولی یا نشاست رت __1 -__ دار 20 میلیلیتر آب به داخل لیون زمایش بیزید. __2 -__ با استده ا ر ب ق اندازهگیری ه قدر 10 قاشق سر پر (یا یا 24 گرم) نشاسته به داخل لیوان بریزید. __3 -__ میات یون ا به خوبی هم زنید. />خاهی دید که رنگ آب سی میشود . قاشق اداهگیری را برداید سعی کید قداری ز ایـن مایع را بـا قاشق برارید . زمانی که این کر را سری انجام میدهید با مانی که به آهستگی انجام میدید آیا متوه تفاوی یشوی زمانی که ه آهستگی با اشق برمیدارم اتفاق بخصوصی نمیافد،اما وقی به رعت این کر راانجام میدهم ایع به قاشق و خودش میچسبد،انگارکه تبدیل به یک حباب بزرگ شود! |
| ~|~ | | ~|~ |
- | __4__- ژاتین ر دا اکرویو ارت دی تا مای ود . ن ند ایه آ ا رر دهی ا آ شود و بیایی ( کی ل بند! ) . س آامی لین را لبه گته تکان هید تا واد ا هم با />م حل د . پس رای ند انیه دیر را دال مایکی گه و رارت دی ا ه وی ای و ل شد .
|
+ | @#20:آزایش پنیر#@ />درت کردن پنیر در اا خدتا ، با جادوی یمی کار سختی یت! بیاین آزمای کنیم! __لوزم مورد نی :____1-__لیون آزمایشاه__2-__قاشق اندازهگیری __3- __لوله زمایش __4-__یک باس تمیز __5-__شیر __6-__سرکه یا آب یمو />__1- __مقار 40 میلیلیر یر ا در یکی ز لیونهای آمایش بریزید و به مدت حدودا 40 ثانیه در یک مایکروویو 600 وت گرم کید. راب بشید که شیر آنقدری گرم نشود که ش آی.__2-__ با دقت 10 میلیر سرکه (یا لیمو) به رت ک کم به لیوان زمایش اضافه کنید. محتویات یوان ا کملا هم بزنید. لیوان آزمایش درای مرحله قدار زیادی اغ میشود پس ور آن را با ی دستمال پوشانید تا بتوانیدرحین هم آنرا نگه داید />__3-__زمانیکه کای سید رنگ و ه کلگیری کردد،شی ا ز یق یک ارچه تمی />پلایش کید. |
| ~|~ | | ~|~ |
- | __5__- ا اتاده ا رن ، دی سوم از ر آزمایشگاهی ا پکی . ه سمت ه یی یر اته اشید مانند یر ازلو ی1 شرو و تا لل ی 4 اامه دهید . ( تو د باشید />سل ای و ب ، در آزمایش قل پر ه ا ، مرا بای ین می ی را با ها ای کنید فقط سلول های ردی ی را رکنید) |
+ | @#20:آزمایش نثیسازی#@ />این زمایش آخر میتاند بسیا طرنا باشد، پ در حی انجام آن با دقت بسیار عمل کنید. __لوازم مورد نیاز:__1- لیو آزمایشگاه __2- __لوله زمایش __3-__ش شیین __4-__سرکه ی یمو تش __5- __ی />__1- __قار 1 ق رر (ا ستفاده ز قاشق اندگیری) از وش شیری را در یک لوله زمایش بریید. لوله آزمایش را تا لات 5 میلیلیتر پ آب کنید و اازه دهید تا پور کالا د ن شود.با کمک ی یتوانید احتتر و بدون ر رز شدن آب را اضافه کنید.__2-__لوله آزمایش یگر را علا 15 مییلیر با که پ کنید. __3-__متویت لولههی زمای را به ر همزمان دریوان زمایش بریزید.دت کنید />ک هیچ چیز ب یرون ریزد!
|
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19548" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19549" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19550" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19729" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19730" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19731" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
- | __6__ این مله ، ا سی1 کاری نداته بید و گاری تنها حاوی ژلاتین ای باید . ما لول های ی 2 ی 3 و سی 4 ر ی را با یک و مد یی که ی از این نا دیم و ماده کره ای ( ماند و کاک یا د گنم آ گش ... ) ر کید . برای این کا ازاتهای اش آزمایشگی ک یمه یرکچکتی دا اتفاه کنی. |
+ | @#20:منی علمی#@ __این آزمیه یمیایی یا چ هستند؟__ />آزمایش، فرآیندی علمی ات که بی مای یک نظریه یا اثبات یک اقعی انام میگیرد. زمایهای یییی به منظور بررسی یگیهای ود می />و میگیرند و همچنین همین این ک ه واکهی یمیایی دررتبا با این واد یتون اف بیاف.در این کی ، نج آایش یمیایی ختلف />عرفی یشوندکه برای انجام نها ازولههای آزایش،یوان مخصوص آزمایش سایر وازم تداول در رشته شیمی ره وهی گرت. ناوین این مایا به شرح زی است : |
| ~|~ | | ~|~ |
- | /> __7__- ی ا بستن واره دب ر کت باکری سفت شدن لاین ا سلول های ی 1 سی 2 و سی 3 را ا اتهای کک ق آایگای ، ه نید . |
+ | __ماده لزج:__ چسب ای حاوی یک پلستیک محلول به نام الکل پولیوینیل است. زمانی که ملول اوی بوراکس به چسب اضافه میشود بوراکس رات اکل پولیوینیل را به یکیگر متصل میکند . ماده چسبناکی که ر این آزایش درست شد در انلیسی slime نام ارد. این آزایش ا هر چسبی که حاوی لکل پولیوینیل باشد ابل اجرا است. انواع چسبهای موجود در خانه ود را اتحان کنید و یید آی با آها هم مواید ن ماده زج درست کنید! |
| ~|~ | | ~|~ |
- | __8__- درب ا هم یی کی و مک نکنی . بد ا اینکه ژاین ا ک شند و ی ای روی سو های رف ود ا، را مک کی کید .ده سازی برای انم مایش انا شد . الا انام زمیشات متف ردازیم! |
+ | __پدیده salting out:__ همانطور که در بل تضیح اده ، چب میع حای الکل پولیینیل بود. زمنی ک نمک ب ب لکل پولیوینیل اافه میشود، به آن نفوذ کرده، و ضای ین طعات کل پولیوینیل رااشال میکند.سپس،زمـانـی که قطعات الکل پولیوینیل جاشی ـنـد، بـا یکیگر متحد شده و ست میشود . به این پیده درانگلیسی salting out گفته یودکه ب لا مکنیم شیمیای ساس آچه که در آزمایش مد زج مشاهده کردی تفاوت است. پدیده salting out ر آیندهای غذاسازی بخصوصی هم قابل مشاهده است. برای مثال، در درست کردن وفو مادهای ـه نـم سولفات کلسیم به شی ویا ااه میشود. ولفات کلی همان نق نمک ا بازی میکن و پدیده salting out موجب سفت شدن شیر سویا و بدست آمن تفو مید.( توفو : غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. ) |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19551" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19552" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19553" width=300 link=magnify} {FANCYTABLE}
{FANCYTABLE(border=0)} @#20:آزمایش شماره یک : مشاهده باکتری های روی دست ها#@ معمولا وقتی به خانه برمیگردیم به ما میگویند « دست هایت رو بشور! »، مگه نه ؟ فکر میکنید چرا ؟ بزارید باهم ببینیم چرا باید دستهای خودمان را بشوریم .
~|~ __نکته مهم :__ باز هم متذکر میشویم که اگر حین انجام آزمایشات و طی مراحل مختلف درب ظرف کشت باکتری را زمان زیادی باز بگذارید، به احتمال زیاد باکتری هایی به غیر باکتری های مورد نظر ما در آزمایش وارد شوند و آزمایش را با خطا و خرابی همراه کنند ، پس توجه داشته باشید حین انجام مراحل مختلف ( چه درمراحل آماده سازی آزمایش و چه مراحل آزمایش ) هروقت لازم شد درب ظرف آزمایش را باز کنید، این کاررادرکوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید و نگذارید درب ظرف کشت باکتری بیهوده و به مدت طولانی بازبماند.
~|~ __ملزومات :__ ظرف کشت باکتری آماده شده برای کشت و زیست باکتری ها ( که در مراحل آماده سازی آزمایش ساختید )
__ملزومات از خانه :__ خاک مرطوب ، محلول ضد عفونی کننده ، صابون |~| {picture imageId="19562" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19563" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19564" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19736" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19737" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19738" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
| {FANCYTABLE(border=0)} | | {FANCYTABLE(border=0)} |
- | __د ول__ از ی هایی ل ، پاک ها و یا اچه ان خود مقداری اک /> مرو دای . />__ دوم__ یکی ا نن خود را ر اک جم ی شده فو کنید وی ک مدری اک به سر ان ما د. سس دب کت اکتی را راشت و انگ خاکی و ا دا سول 1 کید ( ه رمی وی که تیا دا ل ب هم نریزد و را نشود . به ارت تها با نگ اکی خ د لو را کند ) . باافاله ظ کشت اکتری ا بدید. |
+ | __دید یلاتنسی:__ این یه زمانی بل ما ات که مقدار زیای ا رات حل ناشدی در />مقداری میع با یکدیگر ترکی شون. مو دیلان به ی همچون جامدات رفتار مکنند. ام، د یعت خود مای اقی میمنند. نی که عی میکنید />ا نگشت خو مایعات دیاتنت را هم بزید میان مانی که به سرعت این />ا م ی دهی و می که ه آهستگی نجام میدهید تفوتی را ر افت آ ااس میکنید. />__چه چی موب وقو دیلاسی یشو؟__ />زی ک مقدار زیادی ناسته ر ب حل مشود ب بویله ذرات است بسیا غلیظ میشود.اگای ب را ب آستگی با اشق هم بزنید متوجه فاوی درآن نمیشوید. />بـه ین اطر که ذرات نشاست همراه با ب حرکت میکنند. اما اگ ب ا خیی ریع هم بزنید فق آب ی واد همسرعت با اش رکت کنددرحـالـی که ذرات نشاسته عقب میماند. در این صورت، در فضایی که ب خالی میکند .به ر لحظهی ک طول میکشد تاذرات ناسته به پشت آن برسند.مایع ملا ماب جامدات رفتارمیکند. |
| ~|~ | | ~|~ |
- |
سپس یک ار یر نگشت ود ا اکی کی د انگت خ را با آب یر و ون هی ماه ین ایآب کشی کنید . رب رف ک باکتری را برداشته و با انگشت سته ده با ب دال لول آ2 را لمس کید ( به رای ). لافصله در ف کشت باکتری را ببنید />.بار دیگر انگشت و ر کی کد ما ایبار دست خد را با صابون بویید . س در ت اکتری ر برداشته با گت شست شده ود د سلول 3 ا لم کنید . بافاصله درب رف ک کتی ر دید. |
+ | __پنیتان چطور درت د __ />مانی ک ی نگه یکنیم ن را ب و ی مای ید رن یبینیم. یر ر وق بیرنگ ست. ه این ا آن را سید میبینیم که یر حای ا ریی ت که نور را منکس میکنند. این ذرات پروئینی کیل شداند که مانی ک دا بالا بود یدرم یک ی ترش قاربگیرن با ه به ت تدهی دمیید و ف میوند. ای اصیت در رست کن پنی وستیی مور تاده قرار میگیرد. |
| ~|~ | | ~|~ |
- | بار دیگر گ خو را خاکی کن یبار س خ ا ا ابون عد از صابو با مو ننی کننده ویید رب ف کت بکتی ا دشته و انشت شسه د و خ سلول 4 لم کنی.لاصه ظر ک باکری را بدی.د ان شا در ه یک ز سول های 1 ا 4 یک نمونه داگا برای ی ای.قی کارتا ا شدبرای ادمه نمونه یی واد مای شماره دو وید. |
+ | __خنثیسازی:__ این زی نوی از واکنشه ییایی ه نم خیازی ا نان یهد. این آزمایش ویژ از ی وای ر نشاء یگیرد که که و یرین هت طبیت یمیایی کملا یکی هن. سکه یک سید و یی یک (قلییی) .ای که ی ز با یکیگر رکیب یوند همان ک در ین زای یدیم،اغلب موب یک واکنش شیمیایی میشودکه منجربه ولید گازک میو.نیای ین اتفا ویگر اکشهایی که د زمان تری اسید و با وت میگیند؛ اشاره درد. |
| |~| | | |~| |
- | {picture imageId="19565" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19566" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19567" width=300 link=magnify} |
+ | {picture imageId="19739" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19740" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19741" width=300 link=magnify} |
| {FANCYTABLE} | | {FANCYTABLE} |
- | {FANCYTABLE(border=0)} @#20:آزمی شماره دو : باکتری ای موجود در خانه و اطراف آن#@ دانستن اینکه در اطراف خانه چه مقدار باکتری و چه نوع باکتری هایی وجود دارند ، بسیار مهم است چون اگر باکتری مضری وجود داشته باشدممکن است وارد غذا و بدن ما شود و ما را با بیماری و خطر مواجه کند .بیایید از طریق این آزمایش به پیدا کردن باکتری های داخل خانه و اطراف آن بپردازیم. __ملزومات :__ ظرف کشت باکتری که برای رشد و تکثیر باکتری ها آماده سازی شده است ( همان ظرفی که در مراحل آماده سازی آزمایش تهیه کردید و در آزمایش شماره یک تعدادی نمونه در آن قرار دادید ) . سرنگ_گوش پاک کن __ملزومات از خانه :__ نمک ، سرکه ، یک نوع مایع ( میتواند هر مایعی که در اطرافت هست باشد ) ~|~ __قدم اول__ جایی را انتخاب کنید که احتمال میدهید در آن باکتری یافت شود . مثل سطح آشغال خانه و ... ، با استفاده از گوش پاک کن مقداری از ماده انتخابی خود نمونه گیری کنید .باید به اندازه آغشته کردن 4 سلول از ظرف کشت باکتری نمونه گیری کنید. این کار با یک گوش پاک کن هم میسر است ، اما اگر لازم شد از چند گوش پاک کن دیگر استفاده کنید . __قدم دوم__ با استفاده از گوش پاک کن خود که حاوی باکتری های نمونه گیری شده ی شما است ، سلول ب1 را بهآرامی و ملایمت آغشته به باکتری های خود کنید . ( برای این کار به آرامی گوش پاک کن خود را به سطح مواد داخل سلول بمالید ) . برای سلول ب1 هیچ کار دیگری لازم نیست انجام دهید .
~|~ سپس با سلول ب 2 هم همان کاری را بکنید که با سلول ب1کردید ،بااین تفاوت که این بار پس از آغشته کردن سلول باگوش پاک کن به باکتری ، بااستفاده از سرنگ، یک قطره سرکه داخل سلول بریزید .سپس سلول ب3 را همانند سلول ب1 و ب2 توسط گوش پاک کن به باکتری ها نمونه گیری شده آغشته کنید ، بااین تفاوت که این بار به جای سرکه ، داخل آن یک قطره آب نمک بریزید ( با استفاده از سرنگ ) سپس سلول ب4 را نیز همانند سلول های قبلی توسط گوش پاک کن به باکتری ها نمونه گیری شده آغشته کنید ، با این تفاوت که این بار یک قطره از مایعی دلخواه که در اطراف خود میبینید بریزید . این مایع میتواند هر مایعی باشد ، ولی سعی کنید مایعی را انتخاب کنید که فکر میکنید جلوی باکتری ها را برای رشد میگیرد .در انتها شما در هر یک از سلول های ب1 تا ب4 یک نمونه جداگانه برای بررسی دارید. وقتی کارتان تمام شد ، برای ادامه نمونه گیری وارد آزمایش شماره سه شوید.
|~| {picture imageId="19568" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19571" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19570" width=300 link=magnify} {FANCYTABLE}
{FANCYTABLE(border=0)} @#20:آزمایش شماره سه : مواد غذایی مورد علاقه باکتری ها#@ ما انسان ها به غذای متعادلی از انواع مواد مغذی نیاز داریم تا به شکل سالم رشد کنیدمثل گوشت و سبزیجات و میوه ها و ... . درست مثل ما ، باکتری ها هم به مواد مغذی خاص خود برای رشد مناسب احتیاج دارند و بعضی غذاها برای آن ها بسیار مناسب و بعضی برای رشد و تکثیر آن ها نامناسب است . در ادامه این آزمایش خواهیم فهمید چه نوغ غذاهایی مورد علاقه باکتری ها است . __ملزومات :__ _ظرف کشت باکتری که برای رشد و تکثیر باکتری ها آماده سازی شده است _ گوش پاک کن __ملزومات از خانه :__ _چسب نواری ~|~
در این آزمایش ، از همان مکان و همان ماده ای که در مرحله قبل استفاده کردید،استفاده کنید . اینبار گوش پاک کن را در سلول ها سی 1 ، سی 2 ، سی 3 و سی 4که قبلا در مراحل آماده سازی آزمایش با موادغذایی پر کرده بودیم ، به آرامی کشیده و آغشته به باکتری کنید. پس از اتمام کار ، درب ظرف کشت باکتری را بسته و آن را با استفاده از چسب نواری کیپ و محکم کنید ، به طوری که هیچ روزنه ای باقی نماند . سپس ظرف کشت باکتری را در یک مکان گرم قرار دهید و به مدت چند روز صبرکنید و با آن کاری نداشته باشید تا باکتری ها به تغذیه و رشد و تکثیر بپردازند . ~|~
__نتیجه__ پس از اینکه چند روز گذشت ، به سراغ ظرف کشت باکتری بروید . اگر آزمایش ها را درست انجام داده باشید، با مشاهده سلول ها و رنگ و شکل مواد داخل آن ، میتوانید نتیجه گیری هایی که در ادامه می آید را برای هر آزمایش بکنید . |~| {picture imageId="19572" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19573" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19574" width=300 link=magnify} {FANCYTABLE}
{FANCYTABLE(border=0)} @#20:نتیجه گیری آزمایش یک#@ اگر دقت کنید ، میزان باکتری های موجود در سلول های آ1 تا آ4 متفاوت است و به تدریج کمتر میشود . در نتیجه میتوان اینطور نتیجه گرفت : ~|~
@#20:نتیجه گیری آزمایش دو#@ سرکه و نمک موادی هستند که از رشد باکتری ها جلوگیری میکنند ! اگر به سلول های ب1 تا ب3 نگاه کنیدو آزمایش ها را درست انجام داده باشید ، سلول ها باید شکلی مانند تصاویر زیر داشته باشند : ~|~
@#20:نتیجه گیری آزمایش سه#@ اگر آزمایش ها را به درستی انجام داده باشید ، سلول ها سی 1 تا سی 4 شما باید شکلی شبیه تصویرهای زیر داشته باشد و میتوان از آن اینطور نتیجه گرفت که غذای مورد علاقه و بسیار مناسب برای رشد و تکثیر و تغذیه باکتری ها ، پودر کاکائو و آب گوشت یا آب مرغ و یا موادی مانند اینها است . |~| {picture imageId="19575" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19576" width=300 link=magnify} ~|~ {picture imageId="19577" width=300 link=magnify} {FANCYTABLE} |
+ | @#20:موات مشابه#@ ((کیت ساخت رعد الکتریکی)) ((کیت آزمایش خطای دید)) |