نام کاربر
رمز ورود
برو انصراف
         0
زهرا باقرکاظمی: عوامل تاثیرگذار در خلاقیت کودکان و سطح یادگیری آنان سه‌شنبه 21 بهمن 1399 [06:09]
• کودکان سرمایه ارزشمند این جامعه از بدو تولد تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی که اطرافشان را احاطه کرده رشد میکنند و رفتار ،نحوه و سطح یادگیری کودک و خلاقیت آنها نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد.ارتقای سطح کنجکاوی , خلاقیت و توانایی یادگیری کودک از طریق بهینه سازی عناصر تاثیر گذاری از محیط از قبیل فرم , فضا ، رنگ و بازی از دغدغه های مشترک امروز اکثر خانواده ها و روانشناسان تلقی می شود.تاثیرات بازی و رنگ محیط پیرامون در فضای آموزشی مخصوص کودکان بر سطح ادراک محیطی و ایجاد کنجکاوی و بروز خلاقیت آنان نیز نیازمند بهره گیری از اصول روانشناسی در زمینه های گوناگون میباشد.

فرایند خلاقیت در هر زمینه ای نیازمند سه عنصر اصلی است: داشتن مهارت کافی در آن زمینه، استعداد و اندیشه خلاق، شور و هیجان و انگیزه درونی. نباید فراموش کنیم که هم وراثت و هم محیط نقش مهمی در رشد و موفقیت فردی ایفا می کنند. تحقیقات نشان می دهد، هنگامی که ما علت کسب مهارت را بررسی می کنیم، باید به هر دو اثر محیط و وراثت توجه کنیم نه اینکه تنها یکی از آنها را در نظر بگیریم.


عوامل تاثیر گذار در رشد خلاقیت

وقت: کودکان برای خلاق شدن وقت زیادی لازم دارند تا با افکار و مفاهیم درگیر شوند و با آنها بازی کنند و آنها را به اشکال نو و ابتکاری در آورند.
ترغیب و تشویق: کودکان برای خلاقیت و خلاق بار آمدن به تشویق و ترغیب نیاز دارند و انتقاد مانع خلاقیت ایشان می‌شود.
مواد: بدیهی است وجود مواد گوناگون مثلا کاغذ ، خمیر و...برای تحریک خلاقیت در کودکان ضرورت دارد.
محیط محرک: محیط خانه و مدرسه باید با تشویق و راهنمایی کودکان در کاربرد مواد و اشیا ، خلاقیت ایشان را بر انگیزد.
روابط غیر انحصاری والدین کودک: والدینی که نه حامی افراطی و نه انحصارگر افراطی فرزند خود هستند، طبعا او را به استقلال و اتکا به خویش تشویق خواهند کرد و این دو تاثیر بیشتری در خلاقیت دارند.
روش‌های پرورش کودک:روش آزاد منشانه و آسان‌گیر در پرورش کودکان درخانه و مدرسه خلاقیت را تسریع می‌کند، در صورتی که سختگیری از آن جلو گیری می‌کند.
فرصت کسب معلومات: خلاقیت در خلا انجام نمی‌گیرد،بلکه مستلزم کسب معلومات است که زیر بنای خلاقیت بشمار می‌رود.