نام کاربر
رمز ورود
برو انصراف
         0
masakarimi: اصطلاح DIY یعنی چی؟ جمعه 08 فروردین 1399 [12:07]
اگر در مورد عبارت DIY کمی جستجو انجام دهید، به مقالات زیادی می‌رسید که به شما یاد می‌دهند چطور کتابخانه خودتان را درست کنید، چطور دوچرخه خودتان را تعمیر کنید و یا چطور ربات و اسباب بازی خود را...
شاید شما هم ،اصطلاح رایج DIY رو در سطح اینترنت دیده باشید ، این واژه مخفف کلمه Do it yourself به معنی "خودت انجام بده" می باشد

اگر در مورد عبارت DIY کمی جستجو انجام دهید، به مقالات زیادی می‌رسید که به شما یاد می‌دهند چطور کتابخانه خودتان را درست کنید، چطور دوچرخه خودتان را تعمیر کنید و یا چطور ربات و اسباب بازی خود را بسازید. اما اگر DIY یا خودت انجامش بده را محدود به همین موارد بدانیم، آن را دست کم گرفته‌ایم.

مهم‌ترین مورد در رابطه با خودت انجامش بده یا خودت بسازش فلسفه پشت این پروژه‌هاست. اگر تاریخچه جنبش خلاق را مطالعه کرده باشید می‌دانید که جنبش خلاق یا maker movement بر اساس فلسفه‌ی DIY یا خودت انجامش بده شکل گرفت.
DIY در انگلیسی مخفف عبارت Do It Yourself است که در فارسی می‌شود خودت بسازش یا خودت انجام بده. به قدری این عبارت گویاست که نیازی به تعریف آن نداریم. اما چرا ما به پروژه‌های DIY نیاز داریم؟
ما به چند دلیل تصمیم می‌گیریم که به DIY روی بیاوریم :
صرفه افتصادی
در دسترس نبودن برخی محصولات
نیاز به شخصی سازی
کیفیت بالاتر صنایع دستی نسبت به نمونه مشابه تولید انبوه دامنه محصولات DIY میتواند بسیار گسترده باشد. از کاردستی‌هایی که دانش‌آموزان می‌سازند، لوازمی که در خانه از دور ریختنی‌ها تولید می‌کنیم، تعمیر وسایل شخصی، ساخت یک محصول با تکنولوژی‌های پرینت سه بعدی و برش لیزر تا ساختن یک وبسایت شخصی یا محصول دیجیتالی که خودمان به آن نیاز داریم را هم می‌توانیم در دسته DIY ها قرار دهیم.

درست است که تصویری که از DIY در ذهن اکثر افراد شکل گرفته مربوط به کاردستی‌هایی می‌شود که تا یک محصول با کیفیت راه زیادی دارند اما بسیاری از محصولات فیزیکی و دیجیتال اطراف ما یا DIY هستند و یا از آن‌ها سرچشمه گرفته‌اند. برای مثال گروه‌های موسیقی دهه ۸۰ در آمریکا که با امکانات شخصی اقدام به ضبط آلبوم و برگزاری تور می‌کردند هم در همین دسته قرار می‌گیرند که تاثیر شگرفی بر صنعت موسیقی گذاشتند.
پس حالا می‌دانیم که دامنه این محصولات گسترده‌تر از آن چیزی است که در ابتدا به نظر می‌رسد.

فلسفه پشت خودت_انجامش_بده این است که برای رفع نیازهایمان همیشه نباید محصولات آماده را بخریم. بیایید بعضی چیزها را خودمان بسازیم. چیزهایی که همه جا پیدا نمی‌شود. چیزهایی که با ساختنشان درک بهتری از دنیای اطرافمان پیدا می‌کنیم. دیگر با هر مشکلی احساس ناتوانی نمی‌کنیم و به دنبال حل مسائل دنیای اطرافمان می‌رویم. تفکری که هر انسان خلاقی از آن بهره می‌برد.
برخی از منابع جالب در زمینه DIY :
Instructables پر از ایده‌های جدید و نو برای ساختن چیزهایی که به آن نیاز دارید یا نمی‌دانید که نیاز دارید.
lifehacker آموزش‌هایی برای این که در بخش‌های مختلف زندگی بتوانید روی پای خودتان بایستید
Make مجله جنبش خلاق
با ما همراه باشید....wink