نام کاربر
رمز ورود
برو انصراف
         0
مبینا عظیم بیک: مراحل کاشت و برداشت محصول یکشنبه 14 دی 1399 [10:40]
مراحل کاشت:
برای آماده‌سازی زمین سطوح pH خاک را آزمایش کنید، این کار گام مهمی برای رشد محصولات پرسود در مزارع بزرگ است.
دانستن سطوح pH کمک می‌کند تا تعیین کنید کدام نوع محصول پرسود در مناطق خاص بهتر رشد خواهد کرد. این مرحله
برای باغ شخصی یا محصول خانگی ضروری نیست، هرچند ممکن است به شما کمک کند که بهترین مکان را در مزرعه خود
برای یک باغ یا محصولات تعیین کنید.
شخم زدن زمین که می تواند به صورت دستی یا مکانیزه انجام شود:
در مرحله شخم زدن خاک مورد نظر زیر و رو می شود، سنگ های درشت از خاک جدا می شود، کلوخ های درشت خرد می شوند.
شخم زدن زمین باعث می شود نفوذپذیری خاک بالا برود و هوا، مواد معدنی، رطوبت، نور و … را به شکل بهتری دریافت کند.
شخم زدن علف های هرز را از بین می برد و باعث می شود محصول بهتر رشد کند.
آماده سازی بذر: این مرحله بستگی به نوع محصول دارد. بعضی محصول ها قبل از کاشت باید بذر آن ها اماده شود.
زه کشی زمین و کاشت بذر در خاک به طور کلی مرحله کاشت مربوط به بهینه سازی شرایط خاک برای کاشت می شود.

1

مرحله داشت:
در کشاورزی به کارهایی گفته می شود که پس از کاشت بذر در خاک باید انجام داد تا یک محصول ایده آل را پرورش دهیم.
مرحله داشت به دوره رشد و نمو گیاه گفته تا رسیدن به محصول گفته می شود. مرحله داشت نیز دارای مراحل جزئی تری
می باشد که معرفی می کنیم:
:

آبیاری محصول: این مرحله هم بسته به مساحت زمین می تواند به صورت دستی و مکانیزه انجام شود. برای آبیاری از منابع آب سطحی و
منابع آب زیرزمینی مانند چاه ها و کانال های آب استفاده می شود.
تنک کردن:کندن گیاهان اضافه ای که در اطراف محصول اصلی قرار دارند برای رشد بهتر محصول
وجین کردن و سله شکنی: اگر علف های هرز با وسایل مکانیزه از بین بروند به این عملیات وجین کردن یا سله شکنی گفته می شود که یکی از مراحل داشت است.

3
arrow
مرحله برداشت:

برداشت مرحله ای است حساس که اگر به طور صحیح انجام نشود ممکن است نتیجه ی زحمات و سرمایه صرف شده را یک باره هدر دهد.
از این رو، داشتن اطلاع کافی از علائم رسیدگی، زمان مناسب و نحوه صحیح برداشت الزامی است.
در صورتی که برداشت به موقع انجام شود محصول بهترین کمیت و کیفیت را خواهد داشت. با توجه به این که رسیده بودن محصول، مهم ترین عامل تعیین کننده ی زمان برداشت است،
لازم است نخست مفهوم «رسیدن» محصول توضیح داده شود.

3