@#14: وقتی آب داخل بطری می جوشد درون بطری از بخار پر می شود. در لحظه ای که بطری به صورت وارونه و ناگهانی وارد آب سرد می شود، سرمای آب باعث
<br>
می شود بخار آب داخل بطری فورا سرد شده و تبدیل به آب مایع شود ( ((میعان)) )
<br>
این فرایند باعث کم شدن ((حجم)) مواد داخل بطری می شود. چرا که حجم اشغال شده توسط آب مایع از حجم اشغال شده توسط بخار آب با همان (((جرم))) کمتر
<br>
خواهد بود. (به عبارت دیگر مولکول های آب نسبت به مولکول های بخار به هم فشرده ترند)
<br>
همین اتفاق باعث می شود یک "((خلاء نسبی)) " درون بطری ایجاد شود. در شرایط خلاء نسبی فشار هوای درون بطری بسیار کمتر از بیرون است و بنابراین بطری
<br>
تحت اثر فشار بیرونی ناگهان فشرده و مچاله می شود.
<br>
این فرایند موقع ((نوشیدن با نی)) هم اتفاق می افتد!
#@
tabTitle: @#13:آزمایش ها و محصولات مرتبط#@
((خلاقیت: بادکنک در لیوان|بادکنک در لیوان))
((خلاقیت: زور آزمایی لیوان ها|زور آزمایی لیوان ها))
((خلاقیت: آتش زیر آب|آتش زیر آب))
((خلاقیت: آسانسور آب|آسانسور آب))