نام کاربر
رمز ورود
برو انصراف
         0
کیت ساخت دما سنج گالیله کیت ساخت دما سنج گالیله [ ◆  Galileo thermometer ] بیشتر... PDF

 افزودن به سبدسفارش

مجموعه ای برای ساخت دماسنج زیبا و خلاقانه گالیله به منظور آموزش مفاهیم فیزیکی مثل چگالی!

  • طبقه بندی: علمی آموزشی

  • رده سنی از: 6 سال تا: 99 سال

  • بارکد: 1000000114492

  • شماره آیتم: TXG-174

  • قیمت: 3,550,000 ریال

  • ابعادجعبه: 16.00 * 6.00 * 22.00 سانتیمتر
5cc28515ee79ed613c90562268a20426.jpg

توضیحات
یکی از اختراعات گالیله ، دماسنجی شیشه ای و استوانه ای شکل بود که به
شیوه ای جذاب دمای هوا را نشان میداد .به این صورت که داخل استوانه از
مایعی مخصوص پرمیشود و داخل آن گوی های رنگی باجرم و چگالی مختلف
که هـرکدام نشان دهنده یک دمای به خصوص است قرارداده می شود. این
محصول،تمام ابزار و وسایلی را که شمابرای ساخت و آزمایش دماسنج گالیله
احتیاج دارید در اختیار شما قرار می دهد .
محتویات
- یک استوانه پلاستیکی شفاف بزرگ
- سه استوانه پلاستیکی شفاف کوچک
- مجموعه ای از گوی های رنگی
- یک دماسنج جیوه ای
- دفترچه راهنما
مبانی آموزشی
- آشنایی با فیزیک و دما
1ad243f0872b1e70874d515eafd04849.jpg3c145303f9bd5923e96738326c035be5.jpg83da0234d1b9acf98050435d259175eb.jpg

نحوه استفاده از برچسب دماسنج کریستال مایع

دمای فعلی (در کادر سبز رنگ نشان داده شده است) در این دماسنج، رنگ کادر
حاوی عدد مطابق با دما تغییر می‌کند. دمای فعلی با کادری نشان داده شده که
به رنگ سبز تغییر رنگ داده است.
آنچه که استفاده خواهید کرد :1-بطری بزرگ و بطری کوچک2-برچسب دماسنج
کریستال مایع3-دانه‌های شیشه‌ای1 کیسه4-تیله‌ها1 کیسه (رنگ مورد علاقه‌تان)
آنچه که نیاز خواهید داشت1-آب داغ2-یخ3-روغن آشپزی (روغن سالاد یا کلزا)
4-حوله یک عدد (برای محافظت در صورت سر ریز شدن روغن)5-کاسه1عدد
6-قاشق1 عدد(بلندتر از بطری بزرگ)
هشدار :1- برای محافظت در برابر سرریز شدن روغن یک روزنامه یا حوله
بر روی میز پهن کنید.2-روغن استفاده شده را در سینک ظرفشویی نریزید.به
طریق مناسبی آن را دور بریزید.3- مراقب باشیدکه خود را با آب داغ نسوزانید.
به هیچ وجه بطری خالی را در آب جوشان نگذارید؛ این کارموجب آتشسوزی میشود.
آماده‌سازی غواص دکارتی
1_37 دانه شیشه‌ای و 4 تیله را در بطری کوچک بریزید و در آن را محکم ببندید.
2. برچسب دماسنج کریستال مایع را به بطری بزرگ بچسبانید.3. تا سه چهارم
بطری بزرگ را با روغن پر کنید. از روغن سالاد یا کلزا در دمای عادی اتاق (حدود 20 درجه
سلسیوس) استفاده کنید.4. بطری کوچک را در حالی که در آن رو به پایین است در
بطری بزرگ قرار دهید. با یک قاشق بلند آن را تا کف بطری فشار دهید.مشاهده کنید که
بطری کوچک تا سطح روغن شناور شود.
3cc31721af37b63dce37926bc9eab292.jpg0a4e8fc630f3facaf42b92d9bf63c9c9.jpg5eea49995796cd978b6c294259548983.jpg

5-بطری کوچک را بیرون بیاورید و روغن دور آن را پاک کنید. یک تیله دیگر به بطری
کوچک اضافه کرده و مرحله 4 را تکرار کنید. این فرآیند را آنقدرتکرار کنید تا بطری کوچک
ازشناور شدن بازایستد.6-آخرین تیله‌ای که موجب توقف شناورشدن بطری کوچک شد
را بیرون بیاورید. هم اکنون غواص دکارتی آماده است.7-غواص دکارتی که درمرحله 6
درست کردید را به همان شیوه مرحله 4 درون بطری بزرگ قرار دهید.
8- بطری بزرگ را در وسط کاسه قرار دهید. آب داغ را (تقریبا 60 درجه سلسیوس_
140 درجه فارنهایت) به کاسه اضافه کنید تا جایی که به یک سوم ارتفاع بطری بزرگ برسد.
9- از نزدیک تماشا کنید. ببینید در چه دمایی غواص دکارتی شروع به غرق شدن می‌کند.
(برای نگه داشتن روغن در دمای یک نواخت، در فواصل زمانی 30 ثانیه‌ای به مدت یک دقیقه
بطری را از کاسه خارج کنید. روغن موجود در بطری را با یک تکه چوب هم بزنید.)
نتایج :در چه دمایی غواص دکارتی شروع به غرق شدن می‌کند؟ چه تعداد تیله در بطری
کوچک بود؟ نتایج به دست آمده خود را در یک جدول بنویسید !
بیایید با هم ببینیم که چگونه با تغییر دما، حجم تغییر می‌کند
-آنچه استفاده خواهید کرد : -بطری بزرگ
-آنچه نیاز خواهید داشت:1-بشقاب2-مایع ظرفشویی
1-در یک بشقاب به مقدار مساوی آب و مایع ظرفشویی بریزید و با انگشت خود آن را به
هم بزنید.2- دهانه بطری را با سطح مایعی که در مرحله 1 آماده کرده‌اید در تماس قرار
دهید تا یک پرده نازک بر دهانه آن بوجود آید.3- بطری را در میان دو دست خود نگه دارید
و آن را گرم کنید.
cd91886b0762a8b7bc73e0127c171b85.jpg3dfb297b231efcb850898a8b20193977.jpg1ac724be36c50044cfb9f090756d36a9.jpg




دیدید زمانی که بطری با دستانتان گرم شد پرده نازک دهانه آن منبسط شد؟
این بخاطر آن است که در زمان گرم شدن بطری حجم هوای درون آن افزایش می‌یابد.
حجم تنها به سمت بالا افزایش نمی‌یابد. اگر بطری را سر و ته کنید، پرده نازک دهانه
همچنان منبسط می‌شود.زمانیکه بطری خنک شود، هوا به حجم اولیه خود بازمی‌گردد،
و پرده نازک هم منقبض می‌شود.
چه چیز تعیین می‌کند که یک شیء شناور یا غرق شود؟ آزمایش کنید!
بیایید با استفاده از بطری‌ها و دانه‌های شیشه‌ای با هم ببینیم چه چیز شناور
و چه چیز غرق میشود؟
آنچه استفاده خواهید کرد:1-بطری کوچک2-دانه‌های شیشه‌ای (یک کیسه)
آنچه نیاز خواهید داشت:-محفظه (بزرگ)
1-بطری کوچک را با 50 دانه شیشه‌ای پر کنید.2-یک بطری کوچک خالی و بطری کوچکی
که در مرحله 1 آماده کردید را در محفظه‌ای که با آب پرشده است قرار دهید.3-بطری پر از
دانه‌های شیشه‌ای غرق می‌شود، درحالی که بطری خالی شناور می‌شود! باوجود هم اندازه
بودن،بسته به وزن، یکی شناور می‌شود در حالی که دیگری غرق می‌شود.
حالا دماسنج گالیله خودتان را بسازید!
آنچه استفاده خواهید کرد :1-بطری بزرگ2-بطری کوچک
3-دانه‌های شیشه‌ای4-تیله‌ها
آنچه نیاز خواهید داشت :1-آب داغ2-یخ3-حوله
4-دماسنج5-قاشق(بلندتر از بطری بزرگ)
1-دو بطری آماده کنید: در بطری اول، یک تیله دیگر به غواص دکارتی (بطری کوچک)
که در صفحه 4 درست کرده‌اید اضافه کنید. از بطری دوم، یک تیله از غواص دکارتی بردارید.
(درهربطری از تیله‌های رنگی استفاده کنید تا بتوانید به راحتی یکی را ازدیگری تشخیص دهید.)
c7e9d4170d7f97d3c5f286dab05d9fcb.jpg826738d36224e8c9bda8a9c758ccdb88.jpg64333d06a586f46fc98b38d27fcc84e3.jpg

2- هر سه غواص دکارتی را در بطری بزرگ پرشده از روغن قرار دهید. از
همان آزمایشی که در صفحه 5 ارائه شده بود پیروی کنید.دمایی که هریک
از غواص‌های دکارتی در آن شروع به غرق شدن می کنند را بررسی کنید و
آن را در جدول زیر بنویسید.با دماسنج گالیله دمای اتاق خود و دمای بیرون
از خانه را اندازه بگیرید و نتایج خود را یادداشت کنید !
آزمایش : جادوگری با استفاده از دما !
آنچه نیاز خواهید داشت :1-تخم مرغ آب پز شده (بدون پوست)2-آب جوش
3-بطری خالی (که دهانه آن به قدری گشاد باشد که بتواند قسمت کوچکی از تخم مرغ
آب‌پز را در خود جای دهد.)
1- بطری را با آب جوش پر کنید. به آرامی بطری را به مدت 15 ثانیه تکان دهید. مراقب
باشید که آب جوش بر روی دستتان نپاشد. زمانی که بطری به طور کامل گرم شد، آب درون
آن را خالی کنید.
2-تخم‌مرغ آب‌پز را بر روی دهانه بطری بگذارید.
3-پس از چند دقیقه، تخم مرغ آب‌پز به درون بطری مکیده می‌شود.
می دانید چرا تخم مرغ خودبخود به درون بطری مکیده شد؟
پس از گرم شدن توسط آب جوش، با کاهش تدریجی دما حجم هوا یا بخار آب به میزان قابل
توجهی کاهش می‌یابد. این اتفاق نیرویی تولید می‌کند که آنچه پیرامون آن است را به درون
می‌کشد، به همین خاطر تخم مرغ آب‌پز به درون بطری مکیده می‌شود.
1bc4ab038fe3ccfd70ebf46fabaaf563.jpgda87ce136b6eb3a8db2d448a8dec5ec6.jpg5bbf95b6eb5840176cf7c21affb75a60.jpg

مبانی علمی
دماسنج گالیله چیست؟
دماسنج گالیله وسیله‌ای است که از طریق شناور یا غرق شدن بطری‌های کوچک
(غواص‌های دکارتی)در مایعی نظیر روغن یا آب، دمای هوا را اندازه می‌گیرد.دمای
بالاتر موجب غرق شدن بیشتر غواص‌ها می‌شود . هر غواص دکارتی در دمای
بخصوصی غرق یا شناور می‌شود. به این ترتیب می‌توانیم با نگاه کردن به غواص
دکارتی شناور در هر لحظه تصور خوبی از دما بدست آوریم.
چگالی چیست؟
هر چیزی دارای چگالی است. هر شیء بسته به میزان چگالی خود شناور یا غرق می‌شود.
هر شیء از ذرات ریز غیرقابل مشاهده‌ای تشکیل شده است. چگالی میزان فشردگی این
ذرات ریز در کنار یکدیگر را نشان می‌دهد. در مقایسه چیزهایی که هم‌اندازه هستند،هرقدر
چگالی بزرگتر باشد،شیء سنگین‌تر می‌شود.شیئی که درآب یا روغن شناورمی‌شود چگالی‌اش
نسبت به آب یا روغنی که در آن قرار گرفته کوچکتر است. برعکس شیئی که غرق می‌شود
چگالی بزرگتری دارد.چگالی بطری پر شده با دانه‌های شیشه‌ای بزرگتر از آبی است که در آن
قرار داده شده.اما زمانی که دما تغییر می‌کند چه اتفاقی برای چگالی می‌افتد؟ با تغییر دما
چگالی تغییر می‌کند. در آزمایش صفحه 6، با افزایش دما حجم هوا افزایش پیدا کرد. زمانی
که چنین اتفاقی می‌افتد، تعداد ذرات ریز در فضا تغییر نمی‌کند بلکه فاصله میان ذرات بیشتر
می‌شود. بنابراین، چگالی کوچکتر می‌شود. برعکس، زمانی که دما پایین می‌آید حجم کوچکتر
می‌شود و چگالی بزرگتر می‌شود.چگالی آب یا روغن نیز به تناسب دما تغییر می‌کند. برای مثال،
چگالی آب در دمای تقریبا 4 درجه سلسیوس به بیشترین مقدار خود می‌رسد و با افزایش دما
کمتر می‌شود.دماسنج گالیله بر این خصوصیات بنا شده است.
ساز و کار دماسنج گالیله
دماسنج گالیله بر نحوه تغییر چگالی روغن در اثر تغییر دما بنا شده است.
در دمای بالا :
با بالا رفتن دما حجم روغن افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه چگالی آن کاهش می‌یابد. پیش از
بالا رفتن دما، بعضی از غواص‌های دکارتی چگالی کمتری نسبت به روغن دارند و در نتیجه شناور
می‌شوند. همین که چگالی روغن کمتر شود یکی از آن‌ها شروع به غرق شدن می‌کند. این اتفاق
به این دلیل رخ می‌دهد که چگالی آن از چگالی روغن بیشتر می‌شود.
در دمای پایین :
برعکس،زمانی که روغن سرد می‌شود، حجم روغن کاهش می‌یابد و چگالی آن افزایش پیدا میکند.
پیش از پایین آمدن دما ، بعضی از غواص‌های دکارتی که دارای چگالی بیشتر از روغن شوند غرق
می‌شوند.همین که چگالی روغن بیشتر شود، یکی از آن‌ها شروع به شناور شدن می‌کند.این اتفاق
به این دلیل رخ می‌دهد که چگالی آن از چگالی روغن کمتر می‌شود.
e19136172554d56ff3f807ce43a9c62a.jpg4bb04a97d8a93a527e9584fbbf7757b2.jpg288d6fa03b6f82710e5d741a1fe02460.jpg






محصولات مشابه
کیت آزمایش خطای دید
کیت آزمایش کشت باکتری
کیت ساخت مدل منظومه شمسی با خمیر

محتویات خام صفحه تاریخچه بحث درباره این صفحه

ایجاد شده توسط: حامد آخرین اصلاحات: سه‌شنبه 20 آبان, 1399 [18:54:06 ] توسط امیر طیبی تعداد بازدید ها: 1745



باشگاه استعداد یابی

راههای ارتباط با ما:
تلفن گویا: ۲۸۴۲۸۰۲۴-۰۲۱
تلفن همراه و واتساب: ۰۹۶۴۶۶۴۷۷۰


تهران - اتوبان ارتش،
کنارگذر ارتش،
نبش خیابان هاشم ازگلی،
پلاک ۲۳، واحد ۴، طبقه دوم
- خانواده باهوش من



تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به خانواده باهوش من است.